Bozdağ: Erdoğan-Bahçeli görüşmesini bekleyin

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Bahçeli'nin erken seçim çağrısına ilişkin olarak "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli görüşmesini bekleyin." dedi.

Bozdağ: Erdoğan-Bahçeli görüşmesini bekleyin

Advert

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısına ilişkin olarak "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli görüşmesini bekleyin." dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ'ın açıklamalarından satırbaşları;

OHAL'in uzatılması

Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararına uyarak, olağanüstü halin 3 ay daha uzatılmasına ilişkin tezkereyi karara bağladı ve TBMM Başkanlığına gönderdi. Eğer TBMM Genel Kurulu bu tezkereyi kabul ederse olağanüstü hal 3 ay daha uzatılmış olacaktır.

Bahçeli'nin erken seçim teklifi

Türkiye'nin ana gündemi Sayın Bahçeli'nin açıklaması oldu. Yarın Bahçeli ile Cumhurbaşkanımız 13.30'da bir araya gelecekler ve konuyu değerlendirecekler. Esasında bu konuya ilişkin gerekli değerlendirme ve açıklamalar, bu değerlendirmeden sonra yapılacaktır. Onun için yarın 13.30'u beklemenizi tavsiye ederim.

AB'nin ilerleme raporu

Avrupa Birliğine tam üyelik Türkiye için değişmemiş bir hedeftir. Ancak Türkiye ile aynı ekonomik şartları, aynı siyasi ve hukuki şartları taşımayan, Türkiye'den çok geri olan pek çok ülkeyi Avrupa Birliğine tam üye yaptıkları halde ısrarla Türkiye'ye karşı olumlu adımlar atmamakta direniyorlar. Raporun içerisinde bazı olumlu açıklamalar var ama bu olumlu açıklamalar, Türkiye'ye yapılan haksızlığı örtmeye yetmez.

Ege'de Yunanistan'la yaşanan kriz

Yunanistan'dan son zamanlarda bir takım provokatif açıklamalar geliyor. Bu açıklamaları kabinede olan bazı bakanlar yapıyor. Türkiye'nin Ege'de bir oldu bittiye göz yummasını kimse beklememelidir. Eğer Yunanistan böyle bir hesap yapıyorsa, bu hesap Ege denizinin içinde batar gider. Herkes hesabını doğru yapmalıdır.

Yunanistan'ın iade etmediği FETÖ'cüler

Yunanistan ilgili sözleşmeler gereği üzerine düşeni maalesef yapmamıştır. Teröristlerin iadesine dair ilk zamanlar Türkiye'ye çok net sözler verilmesine rağmen, bu sözleri yerine getirmemiştir. Biz FETÖ'cü teröristlerin Türkiye'ye iade edilmesini Yunanistan'dan ısrarla talep etmeye devam edeceğiz. Olumlu adım atmazlarsa, Türkiye bir misil ilkesi gereği, aynı şekilde davranır.  (İLKHA) 

 



 

Advert

Paylaş:
Advert