Arıcak`ta Tarihi Sorun Çözüm Yoluna Girdi

Arıcak İlçesinin arazilerinin büyük bir kısmı Vakıf arazisi olması nedeniyle sorunları oluşuyordu. Sorunun giderilmesi için İlçe Kaymakamlığı ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü çözümü konusuda anlaştı.

Arıcak`ta Tarihi Sorun Çözüm Yoluna Girdi

Advert

Arıcak İlçesinin arazilerinin büyük bir kısmı  Vakıf arazisi olması nedeniyle sorunları oluşuyordu. Sorunun giderilmesi için İlçe Kaymakamlığı ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü  çözümü konusuda anlaştı.

Arıcak İlçe Kaymakamı Mevlüt ŞEKERCİ ilçemizde göreve başladığı ilk günden itibaren,halkın yüz yıllardır kullandığı arazilerin, 1179 tarihinde kurulan Osman Bey Oğlu Seyit Ömer Bey Vakfına kayıtlı olması nedeniyle halkın yaşamış olduğu problem ve sıkıntıların giderilmesi girişimlerde bulundu.

Bu amaçla Kaymakam ŞEKERCİ Malatya Vakıflar Bölge Müdürüyle görüşmek üzere randevu talep ederek, alınan randevu ile  İlçe Kaymakamı, İlçe Belediye Başkanı ve İlçe Siyası Parti  Temsilcileri ile birlikte Vakıflar Bölge Müdürü ile görüşüldü.

Daha sonra Kaymakam Mevlüt ŞEKERCİ Vakfın Mütevelli Heyeti ile irtibata geçerek, sorunun çözülmesi için yapılması gerekenler hususunda,  görüş alışverişinde bulunmak üzere Vakıf Mütevelli Heyeti Üyelerini İlçeye davet etti. Vakıf Mütevelli Heyeti Temsilcileri ile Kaymakamlık Makamında, İlçe Belediye Başkanı, İlçe Siyasi Parti Temsilcileri, İlçemiz Merkez Mahalle Muhtarları ile birlikte bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda sorunun çözülmesi hususunda yapılması gerekenler görüşüldü. taraflarca belirlenen fiyat üzerinden arazilerin kullanıcılar tarafından vakıftan satın alınmasına karar verildi.

Vakıf arazilerinin kullanıcılar tarafından satın alınması hususunda yapılması gereken iş ve işlemlere en kısa süre içerisinde başlanacağı kararlaştırıldı.

 

Advert

Paylaş:
Advert