Ekonomi Bakanı: Kura müdahale etmemek lazım

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Kura müdahale etmemek lazım. Piyasa kendi içinde dengesini bulacaktır." dedi.

Ekonomi Bakanı: Kura müdahale etmemek lazım

Advert

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kurdaki hareketlilikle ilgili yaptığı değerlendirmede "Kurla ilgili hareketler Türkiye'nin gerçeğini yansıtmıyor. Müdahale etmemek lazım. Piyasa kendi içinde dengesini bulacaktır." dedi.

Zeybekçi şu ifadeleri kullandı: "2017'de ihracatımızı yüzde 10,2 arttırdık, yüzde 7,4 büyüdük. 2018 beklentilerimiz ne? Yüzde 10 seviyesinde ihracatımız artacak, yüzde 35 seviyesinde turizm geliri artacak. Hizmet ihracatından gelirler 53 milyar dolar olacak. Hizmet ihracatında yüzde 50 cari fazla veren ülkeyiz. Tüm bunlara bakınca döviz girişiyle ilgili de problem yok. Yatırımlarla ilgili artan trendimiz var. Elimizdeki varlıklara bakınca fazlamız var. Dolayısıyla kurla ilgili spekülatif haberlerin tabanı yok, kurdaki hareketler Türkiye'nin gerçeğini yansıtmıyor. Onun için kimse endişe etmesin. Müdahale etmemek lazım, piyasa kendi içinde bu seviyeyi oturtacaktır ve oturduğu seviye de doğru seviyedir."

Döviz piyasasında dolar ve euro art arda zirve seviyelere yükseldi. Dolar 4,15'i, euro da 5,14'ü aşarak tüm zamanların en yükseğini gördü. (İLKHA) 



 

Advert

Paylaş:
Advert