Küçük kızın 4 ayda hafızlık başarısı

Şırnak'ta müftülüğe bağlı Kur'an kursunda eğitim gören 12 yaşındaki kız, hem okuluna devam etti hem de 4 ayda hafızlığını tamamladı.

Küçük kızın 4 ayda hafızlık başarısı

Advert

Şırnak'ın Cizre İlçe Müftülüğüne bağlı Hazreti Hatice Kur'an Kursunun talebelerinden Mekke Yıldırım (12), Diyanet İşleri Başkanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü imam hatip okulları hafız yetiştirme ve ders başarısını destekleme programından yararlandı.

Hem okuluna hem de hafızlık eğitimine devam eden Yıldırım, hafızlığını 129 günde tamamlayarak, büyük başarı elde etti.

Kur'an kursu tarafından düzenlenen hafızlığa geçiş töreninde küçük kız, kursun müdürü Aysel Yılmaz'dan icazetini aldı.

Küçük Kur'an aşığı, öğretmenlerinin desteği ve kendisinin gösterdiği üstün gayretle 4 aylık bir sürede Kur'an-ı Kerim'in tamamını ezberleyerek, ilçenin 12 yaşındaki ilk hafızı oldu.

Yaşadığı heyecanı anlatan Mekke Yıldırım, Müslümanların Kur'an-ı Kerim'i okuyup, hayatlarında tatbik etmeleri gerektiğini söyledi.

Yıldırım, "Hafızlıktan önce Kur'an'la hiç bu kadar içli dışlı olmamıştım. Hafızlığımda Kur'an'ı o kadar iyi tanıdım ki ayetlere ve Rabbime bağlılığım daha da arttı. Kur'an'a ve Rabbime olan sevgim arttı. Allah'a şükürler olsun, ben ezberlerimi çok kolay yapan biriydim. Hafızlıktayken hep imtihan oluyor, benim imtihanım da nefsimleydi. Sürekli şeytanın vesvesesi vardı ve bu çok normaldi. Hocam benim elimden tuttu. Sürekli buradan gitmeyi düşünüyordum. 'Asla hafızlık yapamam.' diyordum ama gerçekten Allah nasip edince ve insan çalışınca yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Çalıştım, gecemi, gündüzümü ve teneffüsümü verip, Allah'ın izniyle hafız oldum. Hazreti Yakup, 'Ben hüznümü ve kederimi yalnızca Allah'a arz ederim.' diyor. Ben de hüznümü, kederimi ve şikâyetimi hep Allah'a arz ediyorum. Allah'ın izniyle hafız oldum, inşallah onu yaşar ve yaşatırım. Diğer arkadaşlarım da inşallah hafız olur." dedi.

"Kur'an'ı ve mealini okuyup, onunla amel etmeyi unutmamalıyız"

Günümüz dünyasında Kur'an-ı Kerim'in nurundan ve güzelliğinden uzaklaşıldığını anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Maalesef dünya gittikçe kötüleşiyor. Oysaki Kur'an'ı açıp baksalar, onun o güzel kelamını okusalar her şeyi anlatıyor. Bir bebeğin kaç yıl süt içeceğini, bir insana nasıl davranılacağını, dışarı çıktığımızda nasıl giyinmemiz gerektiğini, hepsini ama hepsini anlatıyor. O yüzden hem bu dünyada hem de diğer dünyada güzel bir yerde olmak istiyorsak Kur'an'ı ve mealini okuyup, onunla amel etmeyi unutmamalıyız. Hocalarıma ve tüm arkadaşlarıma bana bu yolda destek çıktıkları için teşekkür ederim. Allah onlardan razı olsun. Onlara da bu güzel duyguyu tatmayı nasip etsin."

"Hafızlıkla beraber okul eğitimimizi de götürüyoruz"

Hafızlığın zor ancak tadının çok güzel olduğuna dikkati çeken Aysel Yılmaz ise "Bizim projemiz, hafız imam hatip okulu projesidir. Hafızlıkla beraber okul eğitimimizi de götürüyoruz. Bu çocuklarımız şu an ara vermişler. Buradaki eğitimimiz 6 Kasım 2017'de başladı ve çocuklarımız ilk başta yüzüne talim görüyorlar. Ondan sonra hafızlık hazırlıkları başladı. Mekke'de bu öğrencilerimizden biri 129 günde hafızlığını bitirdi. Cizre'nin ilk 12 yaşındaki hafızı olmayı başardı. Kendisini, ailesini ve hocalarını tebrik ediyorum. Bu yolda çok zahmetli, sıkıntılı bir süreç atlattık. Hafızlık gerçekten çok zor, yolculuğu zahmetli ama tadı çok güzel. Elhamdülillah, Mekke bunu başardı. İnşallah diğer öğrencilerimiz de bunu başaracaklar, hepsine başarılar diliyorum. Rabbim hepsinin yar ve yardımcısı olsun. İnşallah hepsi Cizre'ye birer güneş olarak doğacaktır." ifadelerini kullandı. (Ahmet Uçar - İLKHA)

 

Advert

Paylaş:
Advert