Palu`da Otizm Farkındalık Günü Çok Renkli Bir Şekilde Kutlandı

Otizm farkındalık haftası Palu Murat İlkokulu Bahçesinde gerçekleştirilen bir programla kutlandı.

Palu`da Otizm Farkındalık Günü Çok Renkli Bir Şekilde Kutlandı

Advert

Otizm farkındalık haftası Palu Murat İlkokulu Bahçesinde gerçekleştirilen bir programla kutlandı.

Otizm ve Down Sendromu farkındalık haftasını kutlamak için, Bugün saat 10:00`da Palu Murat İlkokulu Bahçesinde Murat İlkokulu ile  Özel Mavi Kardelen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kovancılar Şubesi`nin katkıları ile bir  programla kutlandı. Programa Palu Kaymakamı Mehmet Öztürk, Palu Belediye Başkanı M.Sait Dağoğlu, Milli Eğitim Müdürü Fahri Alakaş, bazı siyasi parti başkanları, bir kısım dernek temsilcileri, Okul görevlileri ile öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Konu ile ilgili Milli Eğitim Müdürü Fahri Alakaş açılış konuşmasını yaptı.

Ardından Özel Mavi Kardelen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Mehmet Emrem konun önemine dikkat çeken bir konuşma yaptı.

Palu Murat İlkokulu öğretmenlerinden Emine Kervan Gezer çocukların bu tür okullara verilmesinin önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Çocuğunun doğumunda Otizm rahatsızlığı ile dünyaya geldiğini ve yaşadıkları zorlukları anlatan Derya Özmen, yaşadıklarını anlatınca duygulu anlar yaşandı.

Daha sonra kürsüye gelen Palu Kaymakamı Mehmet Öztürk; Derya Özmen`in anlattıklarından çok etkilendiğini, devlet olarak bu konuya gerekli olan hassasiyeti gösterdiklerini ve yapılan çalışmaları anlattı.

Konuşmaların ardından Özel Mavi Kardelen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kovancılar Şubesi öğrencileri gösteriler düzenlediler. Renkli anların yaşandığı bu gösteriler büyük beğeni topladı. Palu Murat İlkokulu Yöneticilerinin bu tür programları okulda gerçekleştirmeleri öğrenci velileri tarafından takdirle karşılandı. 

 

 

 

Advert

Paylaş:
Advert