Avlaklarla ilgili yönetmelikte değişiklik

Orman ve Su İşleri Bakanlığının avlaklarla ilgili yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Avlaklarla ilgili yönetmelikte değişiklik

Advert

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, "Avlakların Kuruluşu, Yönetimi ve Denetimi Esas ve Usulleri İle İlgili Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik" yayımlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının yaptığı değişikliklere göre; devlet avlağı içerisinde kalan ancak bir bütün teşkil etmeyen tarım ve hazine arazileri devlet avlağının, genel avlaklar içerisinde kalan ve bir bütün teşkil etmeyen ormanlık araziler de genel avlağın bir parçası sayılacak.

Devlet avlakları ve genel avlaklar içerisinden ön etüt ve envanter çalışmalarına göre popülasyonu yeterli olan türlere yönelik olarak ildeki şube müdürlüğünce sınırları belirlenen sahalarda örnek avlaklar oluşturulacak.

Ön etüt raporu düzenlenecek

Devlet ve genel avlakların ön etüt raporu, ildeki şube müdürlükleri tarafından düzenlenecek.

Yaşama ortamını iyileştirici çalışmalar hazırlanacak

Gerektiğinde avlak alanlarında habitat ve yaşama ortamını iyileştirici çalışmaların yer aldığı gelişme planları, ilgili kuruluşların görüşleri alınarak hazırlanacak veya hazırlattırılacak.

İldeki şube müdürlüğünce hazırlanan plan, genel müdürlüğün onayını müteakip yürürlüğe girecek. Söz konusu habitat restorasyonunun, popülasyon büyüklüklerini ve tür çeşitliliğini ne şekilde etkilediği ise ildeki şube müdürlüğünce izlenecek.

Hayvan ölümleri 24 saat içerisinde bildirilecek

Bütün avlaklarda hayvan ölümleri veya 5996 sayılı Kanun'da belirlenen ihbarı zorunlu hastalıklar görüldüğü takdirde, bu durum ildeki şube müdürlüğü tarafından 24 saat içerisinde il/ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüklerine ve genel müdürlüğe bildirilecek. (İLKHA)

 



 

Advert

Paylaş:
Advert