Elazığ`da Sağlıkçılar Sokağa İndi

Sağlık Müdürlüğü tarafından Kolon Kanserine (Kalın Bağırsak) dikkat çekmek amacıyla “01-31 Mart Kolon Kanseri Farkındalık Ayı”’ kapsamında bir etkinlik düzenlendi.

Elazığ`da Sağlıkçılar Sokağa İndi

Advert

Sağlık Müdürlüğü tarafından Kolon Kanserine (Kalın Bağırsak) dikkat çekmek amacıyla “01-31 Mart Kolon Kanseri Farkındalık Ayı”’ kapsamında bir etkinlik düzenlendi.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Kanser Birimi tarafından  Kolon Kanserine dikkat çekmek üzere düzenlenen etkinlik, Elazığ Moto 23 Kulübü’nün  katılım ve destekleri  ile renkli görüntülere sahne oldu.

 28.03.2018 Çarşamba Günü düzenlenen etkinliğe İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit POLAT, Hizmet Başkanları, SBÜ Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan KORKMAZ, Başkan Yardımcıları,  çalışanlar ve vatandaşlar “Bağırsak Kanseri Taramanızı Aile Hekiminizde Yaptırınız” ve “Önemliyse Hayatınız Kanser Taramanızı Yaptırınız ” şeklinde hazırlanan yazılı tişörtleri giyerek katıldılar.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda başlayıp, etkinlik süresince trafiğe kapalı tutulan Gazi Caddesi üzerinden Öğretmen Evi önündeki konu ile ilgili stantta devam eden etkinlikte, bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit POLAT yaptığı açıklama da

  “Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü ve Elazığ Moto 23 Kulübü ile birlikte bugünkü programı düzenlememizin amacı halkımızı kanserler konusunda bilinçlendirmek, kanser taramaları konusunda uyarmak, kanserin önlenebilir bir hastalık olduğunu özellikle vurgulamak ve erken teşhisin kanserlerde çok önemli olduğunu halkımıza duyurarak farkındalık oluşturmaktır. Bu amaçla Elazığ Moto 23 Kulübü ile beraber böyle bir program düzenledik. Bilindiği gibi tüm dünyada ve ülkemizde kanser ölüm sıralamalarında kalp damar hastalıklarında sonra 2.nci sırayı almaktadır. Bu kanserlerin çoğunluğu da önlenebilir kanserlerdir. Yeter ki erken teşhis edilsin. Bu gün düzenlediğimiz etkinlik, konuya verdiğimiz önemi daha da arttırmaktadır. Özellikle dünya sağlık örgütünün önlenebilir kanser olarak kabul ettiği meme kanseri, rahim ağzı kanserleri ve kolon kanserlerinde Sağlık Bakanlığımız kanser taramalarına oldukça hız vermiştir. Bizde bu bağlamda il merkezimiz ve bütün ilçelerimizde bulunan bütün aile hekimliklerinde ve bütün hastanelerimizde kanser taramaları ve dediğim gibi meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kolon kanseri taramaları ücretsiz olarak yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

 Elazığ olarak duyarlı ve iyi bir noktada olduğumuzu belirten Doç. Dr. POLAT”  Kanser taramalarında bizim amacımız erken teşhis hakkında farkındalık oluşturmaktır. Çünkü gerçekten kanserde erken teşhis hayat kurtarır. Onun için bir kanserin erken teşhis edilmesi çok önemlidir. Etkili tedavi olmakla beraber ülke ekonomisine büyük bir faydası vardır. Biz özellikle halkımızı duyarlı olamaya davet ediyoruz. Yine tekrarlıyorum; bütün aile hekimliklerimizde bütün hastanelerimizde kanser taramaları ücretsiz olarak yapılmaktadır. Bu vesile ile tüm hastalarımıza acil şifalar diler ve katılımlarınız için sizlere teşekkür ederim” dedi.

 

Advert

Paylaş:
Advert