Tüketicinin Ekonomiye Güveni Azaldı

Tüketici Güven Endeksi Mart ayında bir önceki aya göre %1,3 oranında azaldı. Şubat ayında 72,3 olan endeks Mart ayında 71,3 oldu.

Tüketicinin Ekonomiye Güveni Azaldı

Advert

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2018 yılı Mart ayına ait “Tüketici Güven Endeksi” verilerini açıkladı. Buna göre:

TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ %1,3 AZALDI

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Mart ayında bir önceki aya göre %1,3 oranında azaldı; Şubat ayında 72,3 olan endeks Mart ayında 71,3 oldu.

HANENİN MADDİ DURUM BEKLENTİSİ ENDEKSİ 90,6 OLDU

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre %0,7 oranında azalarak Mart ayında 90,6 oldu. Bu azalış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin azalmasından kaynaklandı.

GENEL EKONOMİK DURUM BEKLENTİSİ ENDEKSİ 95,1 OLDU

Genel ekonomik durum beklentisi endeksi Şubat ayında 96,8 iken, Mart ayında %1,7 oranında azalarak 95,1 değerine düştü. Bu düşüş, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin bir önceki aya göre azalmasından kaynaklandı.

İŞSİZ SAYISI BEKLENTİSİ ENDEKSİ 73,5 OLDU

İşsiz sayısı beklentisi endeksi bir önceki aya göre %2,4 oranında azalarak Mart ayında 73,5 oldu. Bu azalış, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında düşüş bekleyenlerin azalmasından kaynaklandı.

TASARRUF ETME İHTİMALİ ENDEKSİ 26 OLDU

Tasarruf etme ihtimali endeksi Şubat ayında 25,7 iken, Mart ayında %1,2 oranında artarak 26 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimali olmadığını düşünen tüketicilerin bir önceki aya göre azalmasından kaynaklandı.

Advert

Paylaş:
Advert