Elazığ Geneli Okuryazar Seferberliği Başladı

Cumhurbaşkanın eşi Emine ERDOĞAN’ın tarafından başlatılan “Okuryazarlık Seferberliği” ile ilgili çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.

Elazığ Geneli Okuryazar Seferberliği Başladı

Advert

Cumhurbaşkanın eşi Emine ERDOĞAN’ın tarafından başlatılan “Okuryazarlık Seferberliği” ile ilgili çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.

Konu ile ilgili Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım yapmış olduğu açıklamada;

"Toplumların gelişmişlik düzeylerinin eğitimle ölçüldüğü, bilginin dünyanın en pahalı hazinesi olduğu bir çağı yaşıyoruz. Çağı yakalamak ve çağın gerisinde kalmamak adına milletimizi oluşturan her yaştan insanın eğitimle, bilgiyle donatılması şart olmuştur.

Bu bilinçle Sayın Cumhurbaşkanımız ve değerli eşleri Hanımefendimin himaye ve öncülüğünde ülkemiz genelindeOkuryazarlık Seferberliği ilan edilmiştir.

Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın I. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan II. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına yönlendirilmeleri amaçlanmıştır.

Okuyan, okuduğunu anlayan, çarşı pazara çıktığında veya bir yere gideceği zaman kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen, bugüne kadar çok farklı gerekçeler ve nedenlerle okuma yazma öğrenememiş her yaştan vatandaşımız açılacak olan kurslarla artık kendi ayakları üzerinde daha sağlam durabileceklerdir.

Özellikle okuma yazma bilmeyen hanımlarımız, kadınlarımız için bu seferberlik eşsiz bir fırsattır. Otobüse yardım almadan binemeyen, tek başına alış verişini yapamayan, eline aldığı kitabı veya gazeteyi okuyamayan, oğlu kızı ders çalışırken, okurken, kendisini çaresiz ve aciz hisseden annelerimiz, kardeşlerimiz İnşallah bu kampanya ile yeni bir dünyaya kapı aralayacaklardır.

Dinimizin ilk emirini, ilk ayetini “Oku” emrini yerine getirebilmek için tüm vatandaşlarımızı bu seferberliğe destek olmaya davet ediyoruz.

Bu kapsamda İlimizdeki çalışmalar verdiğimiz talimatlar doğrultusunda Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde hızlı bir şekilde başlatılmıştır. Kampanyanın yürütülmesi illerde Valiliklerimizin sorumluluğunda gerçekleştirilmektedir.

İlimizde 01 Şubat ile 15 Mart 2018 tarihleri arasını kapsayan kayıt döneminde 9.735 Ön Kayıt alınmış olup, ilimiz genelinde Toplam 475 Kurs açılmış, bu kurslarımıza 471 Erkek ile 6.312 Kadın kursiyer olmak üzere Toplam 6.783 kursiyer kayıt yaptırmış olup eğitimleri devam etmektedir. 

Alan taramalarımız halen devam etmekte olup alan taramaları sonucuna göre kursiyer kayıtlarımız da devam edecektir.

Okuma yazma bilmeyen tüm vatandaşlarımızı kurslarımıza katılmaya bir kez daha davet ediyoruz. Vatandaşlarımız evlerine en yakın okul müdürlüğüne, muhtarlıklara, Kur’an Kurslarına veya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvuruda bulunarak veya telefonla arayarak kurslarımıza kayıtlarını yaptırabilirler." dedi.

Advert

Paylaş: