Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan Elazığ`da

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan “Erbakanı Anma” Proğramına katılmak, ziyaretlar ve açılışlara katılmak üzere bir heyetle Elazığ’a geldi

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan Elazığ`da

Advert

54. Başbakan Necmettin Erbakan vefatının 7. seneyi devriyesi kapsamında Erbakan Vakfı Elazığ İl Temsilciliği tarafından 'Konuştuğunu Yapan Adam Erbakan' adlı program düzenlendi.

11 Mart 2018 Pazar günü saat:19.30 da Akgün otel Harput Salonunda gerçekleşen Proğrama; Vakfın Genel Başkanı Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan, Refahyol hükümetinde Bakanlık yapan Sacit GÜNBAY,Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz , Erbakan Vakfı Elazığ Temsilcisi Mehmet Tan, çevre illerin vakıf temsilcileri Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri. Oda başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an-ı  Kerim tilavetiyle başlayan proğram;  Vakfın İl Temsilcisi Mehmet Tan’ın misafirlere hoşgeldiniz konuşması ve vakfın faaliyetlerini anlatımlarından sonra Belediye başkanı n konuşmasıyla devam etti. Mücahit Yanılmaz da Elazığa gelen misafirlere teşekkür ettikten sonra Erbakan ile geçirdiği hatıralarını ve Erbakanın maddi ve manevi üstünlüklerini anlattı.Refahyol hükümetinde Bakanlık yapan Sacit GÜNBAY’ın Erbakan ile ilgili hatıralarını anlatımlarının ardından Erbakan  Vakfı Genel Başkanı Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan,  büyük bir coşku ve sloganlar eşliğinde  kürsüye geldi.

Konuşmasına Elazığ’ın Milli Görüş açısından ‘Hünkâr Mahfili’ olduğuna dikkat çekerek başlayan Fatih Erbakan Milli Görüş’ün tek kurtuluş çaresi olduğunu söyledi.

Erbakan Hoca'nın pusulasının akıl ve ilim olduğunu belirten Erbakan Vakfı Genel Başkanı Muhammet Ali Fatih Erbakan, "Sadece bu yetmez haritada lazım. Haritası da İslam olan bir şahsiyet olduğu için hayatı boyunca İslam alemine rehberlik etti. Adeta manevi bir radar gibi İslam alemine ve milli görüşçülere yol gösterdi. Hangi yoldan gidileceğini ilişkin rehberlik etti" dedi.

Erbakan Hoca'nın mazlumların ve ezilenlerin umudu olduğunu dile getiren Erbakan "Hocamız zalimleri ve Siyonistleri titreten Erbakan'dı. O Mücahit Erbakan'dı. Her zaman söylediğimiz gibi onun saçındaki ak düşmüş her bir tele baktığınızda Keşmir'i, Kudüs'ü, Çeçenistan'ı, Arakan'ı görebilirsiniz. Onun yolu peygamberlerin yoluydu. Yolu peygamberlerin yolu olduğu için Filistinli bir çocuk da Çeçenistanlı bir ihtiyar da Bosnalı bir kadının kalbinde de yer edebilmişti. 'Bizim yolumuz peygamberlerin yoludur, milli görüş peygamberlerin görüşüdür, bizim davamız İbrahim Efendimizin davasıdır' diyordu. Milli görüş peygamberlerin yoludur" diye konuştu.

Hayatı iman ve cihat olarak gören Erbakan hocamızı minnet ve hayırla yâd ediyor, kendisine bir kez daha Yüce Rabbimden rahmet diliyorum” diyerek sözlerini  tamamladı.

Proğram, ELİMDER başkanı Hüsamettin Gül ‘ün yaptığı dua ile sona erdi.

2-GÜN PROGRAMINDA İSE;

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan Elazığdaki 2. Gününe,  sabah kahvaltısında Kültürpar Mamuretül Aziz salonunuda; Basın mensupları , işadamları Esnaf Oda ve STK Başkanlarıyla bir araya gelerek başladı. Dr. Fatih Erbakan Toplantıda, Türkiyeyi bekleyen tehlikeleri ve çözüm yollarını anlattı.

Toplantıdan sonra Elazığ Valiliğini ve Elazığ Belediyesini ziyaret eden Dr. Fatih Erbakan daha sonra

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı açılış töreni ne katıldı

Törene Necmettin Erbakan’ın oğlu Erbakan Vakfı Genel Başkanı Muhammed Ali Fatih Erbakanın yanı sıra TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar,  TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Eski Devlet Bakanı Sacit Günbey, Elazığ Belediyesi Mücahit Yanılmaz ve eşi, İl Başkanları, kurum müdürleri, STK başkanları ve vatandaşlar katıldı. Açılış, Mehteran ekibinin konseri ile başladı. Konserin ardından İstiklal Marşı okundu

Daha sonra Elazığ Belediyesi tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi izlendi.

“ERBAKAN HOCAMIZ DÜNYAYA ONURLU VE ADİL DURUŞ NASIL OLUR, BUNU GÖSTEREN BİR İNSAN” Törende ilk olarak Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz konuştu. Başkan Yanılmaz yaptığı konuşmada, “Bugün 12 Mart İstiklal marşının yazıldığı gün. Mehmet Akif Ersoy bu ülkenin ebediyete giden yolda her okuduğumuzda bizi heyecanlandıran cesaret veren o marşı bize hediye etti. Rabbim bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Bu ülkeyi parçalamak isteyenler vatan hainleri 15 Temmuz’da yüzlerini tekrardan gösterdi. Milletin iradesi Cumhurbaşkanımızın azmi ile bu ülkenin kardeş kavgasına dönüşmesine engel oldu. Biz bu yolda zafer ile çıktık. Bugün İstiklal marşının yıl dönümünü kutluyoruz. Bu ülkede yaşamaya devam edeceğiz inşallah. Bu gün çok anlamlı ve özellikli kılan diğer bir konu ise elbette bu açılışını yapacağımız bulvar ve verdiğimiz isim. Necmettin Erbakan hepimizin hocası hepimizin büyüğü dünyaya onurlu ve adil duruş nasıl yapılır olduğunu ortaya koymuş büyük bir insan” dedi.

“VEFA BORCUNU ORTAYA KOYMAKTADIR”

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan da yaptığı konuşmada, “Bu açılış hayırlı ve mübarek olsun. Bu açılışı gerçekleştiren bu bulvarın yapılmasında büyük emek harcayan ve bu bulvara hocamızın ismini veren başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Mücahit Yanılmaz Bey daha çocuk yaşlardan beri ailesi birlikte Erbakan hocamızı yanı başında olmuş samimi ve hususi bir sevgi beslemiş. Şuanda da bu vefa borcunu ortaya koymaktadır. Elbette ki değerli başkanımız ile birlikte burada bizleri yalnız bırakmayan emeği geçen herkese içten teşekkürlerimizi arz ediyorum. Ankara’dan bizler ile buraya gelen Sacit Günbey’e de ayrıca teşekkür ediyorum. Erbakan vakfımız civar illerden buraya teşrif edenlerde teşekkürlerimi arz ediyorum. Yıllar boyu Erbakan hocamızı bağırlarına basan siz değerli Elazığlılara da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Merhum Erbakan hocamız Elazığ ile son derece bağlı ve farklı bir sevgisi vardı. Elazığ’ı imanın kalesi, imanlı inançlı insanların beldesi diye tanımlamıştır. Başbakan olduğunda ilk yurt içi ziyaretini Elazığ’a yapmıştı. Elazığ’ımıza olan bu sevgisi tek taraflı değil. Elazığlılar Erbakan hocamıza yıllar boyunca en büyük desteği verdiler. Allah bu muhabbettin bu sevginin devam etmesini sağlasın. Sadece manevi sahada kalmadı. Bu fiiliyata da döküldü” ifadelerini kullandı. “ELAZIĞ’IN KALKINMASINA DAYALI HİZMETLERDİR” Başkan Erbakan “Elazığ’ımıza da en büyük hizmetleri ve yatırımları gerçekleştirmiş liderdi. Organize sanayi ve Ferrikrom çok sayıda hizmetten sadece bir kaçıdır. Elazığ’ın kalınmasına dayalı hizmetlerdir. Hocamız 1989 milli görüş belediyeciliğini bu ülkede başlatan kimsedir. 5 illimizde hizmetlerine başlamış. Milli görüş belediyeciliği ile Türkiye’nin çok önemli bölümünü tanıştırmış. O zaman atılan adımlar bugün de devam etmektedir. Allah kendisinden razı olsun. 7. Seneyi devriyesinde yad ettik. Erbakan’ı Erbakan yapan, konuştuğunu yapan Erbakan olması idi. Neden böyle diyoruz işte meşhur slogan yeniden büyük sloganını söylemek güzel bir şeydir. 30 yaşında genç mühendis olan hocamız 50’lerin döneminde yerli ve milli olarak üretilemez denilen dönemde toplantılar ile ikna etmiş ve gümüş motor fabrikasına olmaya ikna ederek Türkiye’ye kazandırmıştır. Türkiye’nin ilk ve tek yerli dizel motorunu almıştır. Gümüş motor fabrikası bir sende yerli ve dizel motoru üretmiştir. 70’in üzerinde ağır fabrikaları hayata geçirmiştir. 2 yıl gibi bir sürede 70’lerin Türkiye’sinde ağır sanayi tesisini hizmete sokmuştur. Mardin’in bir ilçesinde tam 3 fabrika kuracak hamleyi gerçekleştirmiştir. Bugün zeytin dalı hareketinde yerli tesisatlarının kullanması hocamızın çalışlarının sonucudur” diye kaydetti.

“BİZİM GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ HİZMETLERE SİZİN HAYALLERİNİZ YETİŞEMEZ” Fatih Erbakan konuşmasına şu şekilde devam etti “Elâzığ’ımıza yapmış olduğu hizmetleri de anlattık.  Bizim gerçekleştirdiğimiz hizmetlere sizin hayalleriniz yetişemez demişti hocamız. 54. Hükümet hizmetleri en başarılı hizmetlerdir. İşçi, memur, emeklileri en büyük maaş artışlarına kavuşmuştur. Bugün bile bizi bağırlarına basıyorlar. Allah kendisinden razı olsun. “Önce ahlak sonra maneviyat” sloganıdır. 1974’de sol düşünce ile iktidar olduğu dönemde gerçekleştirmiştir. Aynı dönemde imam hatip lisesi mezunlarına düzenlemeler yapmıştır. Hiçbir zaman bahanelerin mazeretlerin arkasına saklanmamıştır. Allah kendisine gani gani rahmet etsin. Hayatı boyunca en önemli değeri verdiği bu hizmetin açılışını gerçekleşiyoruz. Emek veren bütün herkese teşekkür ediyoruz. Milletimizin gençlerimiz ve bizlerinde Erbakan hocamız gibi konuştuğunu yapan insanlar olmamızı yapmayı nasip etsin. Bedel ödemek pahasına da olsa en güzel hizmetleri yapmayı nasip etsin. Zeytin dalı şehitlerine Allah rahmet etsin”

 

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar ise yaptığı konuşmada, “AK Parti belediyeciliği gelecek kuşakların haklarını, huylarını gözeten belediyecilik anlayışıdır. Bugün Prof. Dr. Erbakan adına tanzim edilmiş bulvarı açarken bundan ziyadesiyle mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Kısa dönemde olsa il başkanı olarak o dönem Başbakanı merhum Erbakan ile çalışma imkanı buldum. Bu önemli kişiliği yerli ve milliği temsil eden bir ismi bulvara vermek önemli bu açıdan belediye çalışanlarını tebrik ediyorum. Türkiye’nin gelecek projeksiyonu açısından önemlidir” diye konuştu.

 

 

 

Advert

Paylaş:
Advert