Türkiye'nin 4'üncü büyük köprüsü Hasankeyf'te yapılıyor

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yapımı devam eden Türkiye'nin 4'üncü büyük köprüsünün yıl içerisinde tek yönlü olarak hizmete açılması bekleniyor.

Türkiye'nin 4'üncü büyük köprüsü Hasankeyf'te yapılıyor

Advert

Ilısu Barajı çalışmaları kapsamında baraj göleti altında kalacak olan Batman antik kenti Hasankeyf'in yeni yerleşkesine ulaşımı sağlamak için yapılan ve yapımı devam eden 14 ayaklı Türkiye'nin 4'ndüncü büyük köprüsü Batman, Mardin ve Habur Sınır kapısını birbirine bağlayacak.

Hasankeyf Köprüsü'nün tamamlanmasıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden sonra Türkiye'nin 4'üncü büyük köprüsü olacağı belirtiliyor.

Yapımı devam eden köprü hakkında bilgi veren Hasankeyf Kültür Derneği Başkanı Ahmet Akdeniz, Hasankeyf Köprüsünün Mezopotamya'nın ve Ortadoğu'nun geçiş noktası olacağını söyledi.  

Akdeniz, "Hasankeyf köprüsü çok önemli bir geçiş noktası olacak. Biz ona Mezopotamya ve Ortadoğu'nun şah eseri diyoruz. Çünkü Türkiye'yi, Güneydoğu'yu ve Hasankeyf'i Ortadoğu'ya bağlayacak geçiş noktası olacak. Köprümüz bin metreden daha uzun 95 metre yüksekliğinde 24 metre genişliğindedir." dedi.

Dicle Nehri üzerinde olacak Ilısu Barajı'nın bir geçiş noktası olacak olmasının çok önemli olduğunu söyleyen Akdeniz, "Köprümüzün özelliklerini saymakla bitiremeyiz. Ilısu Barajı'nın bir geçiş noktası olacak olması bizim için çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

Hasankeyf köprüsünün bir an önce bitmesi temennisinde bulunan Akdeniz, "Şu anda köprümüzün 2'nci ayağında çalışmalar son hız devam ediyor. Yaklaşık olarak 65 metrelik bir bölüm dökülmüş. Bir tarafı bitirme çalışmaları var. Bir taraf bitirilip trafiğe açıldıktan sonra diğer tarafın da çalışması başlayacak. Ama bizim istemiz bir an önce bu köprünün bitmesidir." diye konuştu. (İLKHA)



 

Advert

Paylaş:
Advert