Elazığ Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde Yeni Düzenlemeler Yapıldı

Sağlık Müdürlüğüne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Birimleri, Sağlık Bakanlığı’nın hasta yoğunluğunun azaltılmasına yönelik en son yayınlamış olduğu "Yataklı Sağlık Tesislerinde Acil Servis Hizmetlerinde Uygulama Usul ve Esasları” konulu tebliği doğrultusunda yeniden düzenlendi.

   Elazığ Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde Yeni Düzenlemeler Yapıldı

Advert

Acil servislerde uzun yatış ve klinik hasta takibinin önüne geçilmesi ve hasta memnuniyetinin artırılması amacıyla yapılan değişiklik hakkında bilgi veren SBÜ Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan KORKMAZ yaptığı açıklamada;

“Hastanemizde, Bakanlığımızın Acil hizmet birimleriyle ilgili son genelgeleri doğrultusunda bazı düzenlemeler yapılmıştır. Gerçekleştirilen bu düzenlemeler doğrultusunda acil servislerimizdeki hasta yoğunluğunu en aza indirmek sureti ile hizmet kalitemizi daha üst basamaklara taşımış bulunmaktayız. 24 Saat kesintisiz hizmet esasına göre merkez binamızdaki mevcut Erişkin Acil Servisimiz  ile eski SSK Hastanesi dediğimiz Harput Hizmet Binamızda bulunan   Çocuk Acil Servisimize başvuran hastalarımıza Acil Servis girişinde Triyaj işlemi dediğimiz aciliyet durumlarına göre sıralama yapılmakta ve çok hızlı bir şekilde müdahale edilmektedir. Yeşil, Sarı ve Kırmızı olarak adlandırılan bu sıralama işleminden sonra Sarı ve Kırmızı alan hastalarımız bekletilmeden tedaviye alınmaktadır. Yeşil alan hastalarımız ise Yeşil kod 1 ve Yeşil kod 2 alan hastaları olarak ayrılmaktadır. Yeşil kod 1 hastalarımıza standartların çok üstünde bir hızla müdahale edilirken, Yeşil 2 olarak kodlandırılan hastalar ise mesai dışında 16.00 - 22.00 saatleri arasında hizmet vermekte olan polikliniklerimize yönlendirilmekte ve hasta yoğunluğu en aza indirilmektedir. Hali hazırda Harput Hizmet Binamızda 16.00 - 22.00 saatleri arasında Kulak Burun Boğaz, Dâhiliye, Kardiyoloji, Göz, Çocuk, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Çocuk Kardiyolojisi poliklinikleri hizmet vermektedir. Triyaj dediğimiz öncellikli acil hasta sıralaması, Harput Hizmet binamızda bulunan Çocuk Acil Servisimizde de uygulanmaktadır” dedi.

       Acil Servis ve normal Poliklinik hasta sayıları hakkında bilgi veren Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hasan KORKMAZ ” Acil servislerimizde aylık ortalama ile 40 bin hastaya hizmet verirken, normal polikliniklerimize başvuran hasta sayımız aylık olarak ortalama 180 bine ulaşmaktadır. 2-3 ayda tedavi hizmeti verdiğimiz hasta sayısı, ilimiz nüfusuna denk gelmektedir. Hastalarımız gerek mesai saatlerinde gerekse 16.00-22.00 saatleri arası mesai dışı polikliniklerde MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi)’den 182 aranarak ya da internet ortamında randevu aldıkları takdirde beklemeden muayene olabilmektedir. MHRS ile Randevulu gelen hastalar öncelikli hizmet alabilmektedir. Halkımıza en iyi şekilde hizmet etmeyi ilke edinmiş, hasta memnuniyetini ön planda tutan anlayış ve gayretimiz devam edecektir” şeklinde konuştu.

 

Advert

Paylaş:
Advert