Karakoçan Adem Kermesi Göz Doldurdu

Karakoçan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi ürünlerinin sergilendiği kermesin açılışı yapıldı.

Karakoçan Adem Kermesi Göz Doldurdu

Advert

Karakoçan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi ürünlerinin sergilendiği kermesin açılışı yapıldı. Açılış Törenimize Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kocabey, Ak Parti Karakoçan İlçe Başkanı Ayhan Akbaba, Sarıcan Beldesi Belediye Başkanı Faruk Aydin, Milli Eğitim Müdürü Yafes Kaya,İlçe Müftüsü Enver Polatoğlu,Halk Eğitim Müdürü Cemil Fırat,oda ve dernek başkanların yanı sıra bir çok kurum müdürleri vatandaşlar katıldı.Karakoçan Aile Destek Merkezi kursiyerlerinin el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği ve satışa sunulduğu kermesimiz, yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi

Karakoçan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kocabey açılışda yaptığı konuşmada : “Kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği Kermese katılarak onların emeklerine katkı sunmak ve maddi manevi değer vermek, bu anlamlı kermesin 8 Mart kadınlar günü öncesi olması bizim için ayrı bir anlam ve önem kazanmakta. Bizim toplumumuzda kadının yeri çok önemlidir. Bundan sonraki süreçte de kadınlarımızın sosyal ekonomik ve kültürel faaliyetlerinde projeler ile destekleyerek bu hizmetlerimizi kat be kat artırmaya çalışacağız. Bugün burada gördüm ki kadınlarımız evlerinde sıkılmaktansa bu tür sosyal ortamlara kurslara katılarak ürettikleri el emeği göz nuru işlerle ne kadar değerli işler yaptıklarına tanık olduk. Özellikle Elazığ’da diğer ilçelere nazaran Karakoçan’ın sosyal yapısı olarak çok ilerde olduğunu hepimiz görüyoruz. Kadınlarımızın sosyal yaşamda daha aktif olmalarını destekleyen bu projelerin devamını sağlayacağız.” Dedi

 

Karakoçan Aile Destek Merkezinden edinilen bilgiye göre; Kasım ayı itibarıyla 1 yılını doldurdu. 32 kursta eğitimini tamamladı. Toplam 525 kursiyer sertifika aldı. Halen açık bulunan 14 kursta 260 kayitli kursiyer aktif olarak kurs görmeye devam etmektedir.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, oturan insanlar ve iç mekan
Aile Destek Merkezi'mizde Halk Eğitim Bünyesinde devam eden genel kursların bazıları
Okuma yazma kursu, Bilgisayar Kursu, Kur'an-ı Kerim kurslarıdır. El Sanatları Teknolojisi, Dikiş Nakış Kursu, Kreş, Filografi Kursu ile Sodes Destekli Cam Seramik Boyama Kursu ve Takı Tasarım Kurslarımız Mesleki Eğitim kurslarımız dalında faaliyet göstermektedir.

Görüntünün olası içeriği: iç mekan

Görüntünün olası içeriği: oturan insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: şapka

 

Advert

Paylaş:
Advert