Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları başladı

​2018 sözleşmeli öğretmen başvuruları bugün itibariyle başladı.

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları başladı

Advert

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bugün itibariyle 2018 sözleşmeli öğretmen başvurularını başladığını duyurdu.

Başvurular e-Devlet girişi yapılarak MEBBİS üzerinden veya ilkatama.meb.gov.tr üzerinden de gerçekleştirilebilecek. Sözlü sınavlar 14 Nisan ve 8 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

En çok kadro 3 bin 806 ile sınıf öğretmenliğine verilirken, 2 bin 2 ile İngilizce ve din kültürü ve ahlak bilgisi bin 907 kontenjan ile takip etti.

Başvurular nasıl yapılacak

Sözleşmeli öğretmenlik için başvurular http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden alınacak. 2 Mart'ta ön başvurusu alınmaya başlanan sözleşmeli öğretmenlik sınav merkezi tercihleri 8 Mart'ta alınacak. Adaylar yayımlanan duyuruda belirtilen sözlü sınav merkezleri listesinde, sınav merkezlerinden en fazla beş tercih yapabilecek. Tercih ettiği sınav merkezlerinden birine yerleştirilemeyenler, söz konusu sınav merkezleri arasından Bakanlıkça belirlenecek sınav merkezinde sözlü sınava alınacak.

Başvuran adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 16 Mart’ta açıklanacak. Sözlü sınavlar ise 14 Nisan - 8 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacak. (İLKHA)

 



 

Advert

Paylaş: