Elazığlı Yusufi Ailenin Feryadı:Bilal ile beraber bizleri de cezalandırıyorlar

Hakkâri’de öğretmenlik yapan oğlunun kurulan kumpaslarla mahkûm edildiğini söyleyen anne Zeynep Yararlı, oğlunun haksız yere 18 yıldır cezaevinde tutulduğunu ve kendilerinin de oğlu Bilal ile beraber cezalandırıldığını söyledi.

Elazığlı Yusufi Ailenin Feryadı:Bilal ile beraber bizleri de cezalandırıyorlar

Advert

Oğlunun 28 Şubat sürecinin mağdurlarından olduğunu ve FETÖ’cü polislerin kumpasları sonucu mahkûm ettirildiğini söyleyen anne Zeynep Yararlı (62) yaşadığı mağduriyeti İLKHA’ya anlattı.

Oğlu Bilal Yararlı’nın 2000 yılında Hakkâri’de öğretmenlik yaparken Elazığ’a ailesini ziyarete geldiği esnada gece yarısı evinde gözaltına alındığını belirten Zeynep Hanım, ömür boyu hapse mahkûm edilen oğullarının 18 yıldır cezaevinde tutulduğunu söyledi.

Bu süreçte eşi ve bir oğlunu da kaybettiğini söyleyen Zeynep Hanım, oğlu Bilal ile beraber kendilerinin de cezalandırıldığını söyledi.

“Oğlumu cezaevinden alarak tekrardan işkenceye götürmüşlerdi”

Oğlunun gözaltına alındığı geceyi anlatan anne Zeynep Yararlı, “Gece yarısı kapı çalındı oğlum gitti kendi elleri ile kapıyı açtı. Biz sesleri duyduk salona çıktık. İki kişinin oğlumu yere yatırdığını ve üzerine oturduğunu gördük. Sonra oğlumu gözaltına aldılar. Günlerce haber alamadık.16 gün sonra oğlumun Muş cezaevinde olduğunu öğrendim. Bir ay sonra Bitlis’e götürdüler. Aylar sonra oğlumu cezaevinden alarak tekrardan işkenceye götürmüşlerdi.” dedi.

“Bu FETÖ’nün oyunudur”

Oğluna kumpas düzenlenerek yıllarca cezaevinde kalmasına neden olan FETÖ’ye hakkını helal etmediğini belirten anne Zeynep Yararlı, “Bu oyunu çocuklarımıza kim yapmışsa biz hakkımızı helal etmiyoruz. Bu FETÖ’nün oyunudur. Biz çok çektik, her gün ağlıyorum, içim yanıyor. Babası öldü, küçük oğlum öldü, doğru dürüst hiçbirini göremedi.” şeklinde konuştu.

“Benim çocuğum uçak kaldırıp İstanbul’u mu bombaladı?”

Kendi çocuğuna ceza veren FETÖ mensuplarının uçaklarla 15 Temmuz gecesi İstanbul ve Ankara’ya bombalar yağdırdığını söyleyen Zeynep Yararlı, “Benim çocuğum uçak kaldırıp İstanbul’u bombaladı mı? Yok. Gitti bir karakolu bombaladı mı? Yok. Birini mi öldürdü? Yok. Benim çocuğum ne yapmış? Benim çocuğum gitmiş camide Kur’an dersi vermiş.” dedi.

“Biz adalet bekliyoruz”

Bu süreçte çocuklarının yeniden yargılanması gerektiğini ve umutlu olduğunu ifade eden Yararlı, “Bu sefer inşallah olacak. Bu sefer olmazsa daha ne zaman olacak? 15 Temmuz sonrası çocuklarımızın suçsuz olduğunu gördüler. Allah hakkımızı bırakmasın. Benim içim yanıyor. Biz adalet bekliyoruz. Her şey adalettedir. Ben görüşte bir saat boyunca ağlıyorum, o bize sabır veriyor, teselli veriyor.” ifadelerini kullandı.

“Adalet Bakanlığına sesleniyorum! Oğlumun bir suçu yok.” diyen Yararlı, “Oğlumu yeniden yargılasınlar. Bu FETÖ’nün oyunudur. Oğluma ceza verenlerin hepsi cezaevindedir. 28 Şubat son bulsun, herkes çocuklarına kavuşsun. Allah insanlara böyle bir zulüm daha göstermesin. Allah hakkımızı FETÖ’ye bırakmasın.” Şeklinde konuştu. ( İLKHA)

 

Advert

Paylaş:
Advert