Sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin duyuru yayımlandı

2018 yılı sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin duyuru yayımlandı. Ön başvurular 2 Mart tarihinde yapılacak.

Sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin duyuru yayımlandı

Advert

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 2018 yılı sözleşmeli öğretmenliğe ilişkin duyuru yayımladı. 

Buna göre 20 bin öğretmen alımı için ön başvurular 2 Mart'ta http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden alınmaya başlanacak.

Adaylar, Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (İngilizce), Rehberlik, Okul Öncesi ve Sınıf Öğretmenliği alanları bakımından KPSSP121 puan türünden, Almanca, Arapça, Çince, Fransızca ve Rusça alanlarına KPSSP120 puan türünden, diğer alanlar bakımından ise KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek.

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek.

2018 Mart öğretmen ataması başvuruları 2 Mart ile 8 Mart 2018 tarihleri arasında alınacak. Ön başvuru alınması, sözlü sınav merkezlerinin ilanı ve sınav merkezi tercihlerinin alınmasından sonra 16 Mart'ta sözlü sınav yerleri açıklanacak. Mülakat tarihleri 14 Nisan ve 8 Mayıs 2018 tarih aralığı olarak belirtildi. 

Sözleşmeli öğretmenliğe başvuru ve atama duyurusu ile ilgili ekler için tıklayınız. (İLKHA)

 

 




 

Advert

Paylaş: