Palu`da Siyer Sınavı 4 Merkezde Yapıldı

Palu`da Siyer Sınavı 4 merkezde gerçekleştirildi.

Palu`da Siyer Sınavı 4 Merkezde Yapıldı

Advert

Peygamber Sevdalıları Plartformu tarafından Türkiye genelinde 75 il merkezinde gerçekleştirilen sınava yaklaşık 300 bin kişi katıldı. 4 ve 5'inci sınıflar 1. Kategori, 6-7 ve 8'inci sınıfların 2. Kategori, 9-10-11 ve 12'nci sınıfların 3. Kategori ve 4. Kategoride ise yetişkinlerin katılımıyla sınav 4 ayrı kategoride gerçekleştirildi.

Palu`da gerçekleştirilen sınava katılımın yoğun olduğu gözlendi. Saat 11:00`de gerçekleşecek sınava, katılımcılar erken saatte geldiler. Önceden 1 merkezde gerçekleşen sınava bu sene 4 merkezde gerçekleştiğini belirten Yeni İhya-Der Başkanı ve Peygamber Sevdalıları Palu Koordinatörü Kenan Ocak şunları dile getirdi:

“ Her Yıl Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından gerçekleştirdiğimiz siyer sınavına bu sene ciddi bir katılım vardı. Zaten 1 merkezde gerçekleştirdiğimiz sınavı bu sene 4 merkezde gerçekleştirdik. Toplamda 900 civarı bir katılım oldu. Bu katılımı sağlayan bu vatandaşlarımızdan Allah razı olsun.” Dedi.

Sınavla ilgili duygularını dile getiren Halime Şaşkın şunları söyledi:

“Öncelikle bu programı düzenleyen tüm kuruluşlara teşekkür ederim. Boş zaman geçirmektense böyle güzel bir konu ile zamanımızı dolu dolu geçirmememize sebep olanlardan Allah razı olsun. Sınavı kazanmasam bile ben bu kitaptan çok değerli bilgiler aldım. Peygamberimizin hayatını öğrendim. Buna sebep olanlara çok teşekkür ederim” dedi.

Çok çalıştığını dile getiren Talha Şaşkın sözlerine şöyle devam etti;

“ Ben bu sınava çok çalıştım ve çabaladım. Dereceye girmeyi bekliyorum. Benim için en önemlisi Peygamberimizin hayatını öğrendim.” dedi.

Sınavdaki hedefinin sınavı kazanmak olduğunu belirten Ömer Efe Hekimoğlu şunları dile getirdi;

“Bu sınava çok çalıştım. Kitabı 2-3 kez bitirdim. Sınavı kazanmak istiyorum. Sınavı kazanamasam da Peygamberimizin hayatını öğrendim. Bu sınavın bana en büyük katkısı oldu. Kendime bu kitaptan örnek davranışlar öğrenip yaşamaya çalışıyorum. Peygamberimizin hayatını yazan bu kitapla kendime yol buldum” dedi.

Sınava katılanların büyük bir heyecan içerisinde oldukları gözlendi. Soruların güzel olduğu dile getirildi. Özellikle bu sınavı düzenleyenlere katılımcılar teşekkür etti.

 

Advert

Paylaş: