Minik Zabıtalar İşbaşında

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Çocuk Zabıta’ projesi kapsamında çocuklar göreve hazırlanmak için eğitimlerini sürdürüyor.

Minik Zabıtalar İşbaşında

Advert

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde görev yapan uzman ekipler, ilk ve ortaokul düzeyindeki öğrenciler arasından seçilen 8-12 yaş arası çocuklara, zabıta teşkilatını sevdirmek, çevre bilinci oluşturmak ve aynı zamanda onları bilinçli birer birey olarak yetiştirmek amacıyla hayata geçirdikleri ‘Çocuk Zabıta’ projesi çerçevesinde eğitim verdi. Zabıta teşkilatının amacı, tarihi ve ne iş yaptığı konusunda seminer düzenleyen uzman ekipler, çocukları göreve hazırlamak için çevre temizliğinden, sağlıklı yiyecek-içecek ve bilinçli alışveriş kurallarına kadar geniş bir yelpazeden bilgiler aktardı.
ÇOCUKLAR NE YAPACAK?
Göreve hazırlanmak için eğitim alan minikler tıpkı zabıta abileri ve ablaları gibi toplumun huzurunu bozan ve insan sağlığını tehlikeye atan her türlü yanlış uygulamaya karşı mücadele edecek. Hijyen kurallarına uygun olmayan ve tarihi geçmiş ürünler ile açıkta satılan yiyecekleri tüketmeyecek. Okul kantininde satılması yasak olan yiyecekleri almayacak ve okul yönetimini bilgilendirecek. Sokak hayvanları için uygun yerlere yiyecek ve içecek bırakıp onlara şefkat gösterecek. Toplu kullanıma açık yerlerde gürültü yapmayıp arkadaşlarını da uyaracak. Trafik kurallarına uygun hareket edip çevre temizliğine dikkat edecek. Ailesini, arkadaşlarını ve çevresini de bu konularda aynı hassasiyeti göstermeye davet edecek.
BAŞKAN YANILMAZ’DAN ÇOCUKLARA ZABITA KİMLİK KARTI 
Çocuk zabıta eğitimlerinin sonunda Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ı ziyaret eden çocuklar Başkan Yanılmaz’dan zabıta kimlik kartlarını aldılar.
Toplum düzenini sağlayarak vatandaşların daha huzurlu bir hayat yaşamasına katkı sunan zabıta teşkilatının önem ve amacından bahseden Başkan Yanılmaz, çocuk zabıta ekiplerinin de okullarındaki ve mahallelerindeki temsilciler olduğunu söyledi. Çocukların insanlara, hayvanlara ve bitkilere karşı daha duyarlı olmaları için çeşitli etkinlikler düzenleyerek farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirten Başkan Yanılmaz, geleceğimizin mimarı çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren bilinçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
Program sonunda ise aldıkları eğitimler ile göreve hazır hale getirilen çocuk zabıtalara, Başkan Yanılmaz tarafından zabıta kimlik kartı ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Advert

Paylaş:
Advert