Beşiktaş Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.

Beşiktaş Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

Advert

İçişleri Bakanlığı, CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile iki belediye meclis üyesini görevden uzaklaştırdı.

Hazinedar'ın, mal varlığı, FETÖ'ye üye olma ile görevi kötüye kullanma niteliğindeki eylemlerinden dolayı hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Belediye meclis üyelerinin de aynı gerekçelerle görevden uzaklaştırıldığı kaydedildi.

CHP'li Ataşehir Belediyesi Belediye Başkanı Battal İlgezdi de 9 Aralık 2017 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.

Murat Hazinedar kimdir?

1971 İstanbul doğumlu olan Av. Murat Hazinedar, ilköğrenimini Fatsa’da, ortaöğretimini Ankara Yükseliş Koleji’nde, lise öğrenimini ise Bolaman, Fatsa ve Kabataş Erkek Liseleri’nde tamamladı. Lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayan Hazinedar, 1997 – Nisan 2014 yılları arasında; aynı zamanda kurucusu olduğu Hukuk Bürosu’nun Başavukat’lığını yürüttü.

Uzun yıllar siyasetin pek çok kademesinde etkin görevlerde yer alan Av. Murat Hazinedar, 1987 yılından itibaren gençlik kollarında siyasi hayatına başlamış, 2000 yılında CHP Kurultay Delegeliği yapmıştır. 2009 yılından itibaren siyasi mücadelesini TDH’de sürdüren Hazinedar, 2011 Yılı Genel Seçimleri’ne Ordu’dan Bağımsız Milletvekili Adayı olarak seçime katılmış, 2013’te Mustafa Sarıgül ile birlikte CHP’ye yeniden üye olmuştur.

Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde %77’lik oyla Beşiktaş Belediye Başkanlığına seçilen Hazinedar, Cumhuriyet Halk Fırkası’nı Ordu ilinde kuran ve başkanlığını da yapan Hazinedarzade Mustafa Bey’in torunlarındandır. (İLKHA) 

 



 

Advert

Paylaş:
Advert