Kovancılar`da Geleceğimiz İçin Okuyoruz Ve Okutuyoruz Projesi

Kovancılar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda Kaymakam, Kovancılar Belediye Başkanı ve Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından desteklenen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Geleceğimiz İçin Okuyor ve Okutuyoruz” Okuma Bilgi ve Kültür Yarışması Projesi açılış programı yapıldı.

Kovancılar`da Geleceğimiz İçin Okuyoruz Ve Okutuyoruz Projesi

Advert

Kovancılar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda Kaymakam, Kovancılar Belediye Başkanı ve Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından desteklenen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Geleceğimiz İçin Okuyor ve Okutuyoruz” Okuma Bilgi  ve Kültür Yarışması Projesi  açılış programı yapıldı.

Programa İlçe Kaymakamı Hasan GÜNDOĞDU, Karakoçan Kaymakamı  Mehmet KOCABEY, Kovancılar Belediye Başkanı Hacı AKPINAR,  Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin DEMİRDAĞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri,  Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende İlçe Kaymakamı Hasan GÜNDOĞDU, Kovancılar Belediye Başkanı Hacı AKPINAR,  Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin DEMİRDAĞ ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat KAYA okuma ve okutma hakkındaki konuşmalarını yaptı.

İlçe Kaymakamı yaptığı konuşmada;

“Bu güzel günde bu güzel projenin hep birlikte açılışını yapmak için burada bulunan herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.

         Bilindiği üzere medeniyetin gelişmesindeki en temel unsurlardan biri, hiç kuşkusuz bilgi ve bilginin paylaşılmasıdır. Milattan önce 3500’lü yıllarda Sümerler tarafından yazının bulunmasıyla, insanlar ilk başta yaşadıklarını, daha sonra ise düşündüklerini bir sonraki nesile aktarmak ihtiyacı hissettiler. Bu ihtiyaç doğrultusunda önce mağara duvarlarına sonrasında işlenmiş hayvan derilerine ve son olarak da kağıda düşüncelerini ve yaşadıklarını yazarak  yayılmasını sağladılar.

       Günümüzde teknolojiye ve sosyal medyaya olan bağımlılığımız, şüphesiz kitap okuma alışkanlığımızı olumsuz etkileyen en önemli faktörlerden biri olarak öne çıkmaktadır. Yapılan bilimsel araştırmalar da bunu destekler niteliktedir. Üzülerek belirtmek isterim ki Ülkemiz kitap okuma ve okutmada dünya ortalamasında istediğimiz seviyede değildir.  Projemizin amacı İlçemizdeki kitap okuma ve okutma oranını arttırmak teknolojinin zararlı etkenlerinden uzak tutmaktır.

 

Peki ama kitap okumak neden bu kadar önemli ?

Kitap okumak,

-Düşüncelerimizi besler, geliştirir ve pratikleştirir.

-Yaşadığımız stresi azaltmaya yardımcı olur.

-Bilgi dağarcığımızı ve kelime haznemizi zenginleştirir.

-Olayları kavrama becerimizi ve konuşma yeteneğimizi geliştirir.

-Bakış açımızı değiştirmemizi sağlar.

-Özellikle küçük yaştaki çocukların hayal gücüne olumlu etki yapar.

-Karar verme mekanizmasının daha doğru çalışmasını sağlar.

 

       Herkesin sıkça dile getirdiği kitap okumanın gerekliliği ve önemi laf olsun diye söylenen, içi boş bir tavsiye değildir. Tarihte ve günümüzde olduğu gibi okuyan, öğrenen, kendini geliştiren toplumlar bir çok alanda başarı sağlamışlardır.   Bizler de bu günden başlayarak günde 15 dakikamızı  kitap okumaya ayıralım ve beraberinde getirdiği faydaları kazanalım. 

        Bu proje ile kitap okuma ve okutma alışkanlığını sadece okullarda değil okul dışında ki gençlerimize de ulaşarak toplu mekanlarda (kıraathane, internet kafe, vs.) kitap okumaları noktasında gerekli çalışmaların yapılması, ayrıca İlçemizin gençleri üzerinde olumlu etkileri olması bakımından bu tür faaliyetlerin sık sık yapılması en büyük temennimiz olacaktır.” dedi.

         Programın ardından İlçemizdeki okullarda öğrencilere kitap dağıtımı yapıldı, Kapıaçmaz Göletinde yapımı devam eden Mesire Alanında incelemelerde bulunuldu.  

         Son olarak Kaymakam Gündoğdu ve beraberindeki heyet Kadın Eğitim Destek Merkezine giderek kursiyerlere çalışmalarında başarılar diledi.

Advert

Paylaş:
Advert