Palulu vatandaşlardan yılbaşı eğlencelerine tepki

Elazığ'ın Palu ilçesinde vatandaşlar yılbaşı kutlamalarının İslam'da yerinin olmadığını belirterek Müslümanların bundan kaçınması gerektiğini belirtti.

Palulu vatandaşlardan yılbaşı eğlencelerine tepki

Advert

Palulu vatandaşlar, vatandaşlar yılbaşı eğlencelerine tepki göstererek İslam’da yeri olmayan bu tür kutlamalardan kaçınılması gerektiğini ifade ettiler.

Yılbaşının bir Hristiyan adeti olduğunu belirten esnaf Gazi Karabulut, Müslümanların yılbaşısının muharrem ayı olduğunu ve bu ayda nefis muhasebesi yapılması gerektiğini belirtti.

Her insanın ve her Müslümanın Allah'ın emrine itaat etmesinin farz olduğunu belirten imam hatip Hasan Şahin, miladi yılbaşı olarak kutlanan Hz. İsa'nın doğumunu çarptırıldığı ve saptırıldığını söyledi.

Şahin, "Bir Müslümanın gayrimüslimlerin, Yahudilerin, Hristiyanların bayramına iştirak etmesini İslam'a aykırı buluyor ve kabul etmiyoruz. Hz. İsa'nın doğumuna hepimiz sevinmişizdir. Her Peygamberin doğumuna sevindiğimiz gibi. Hiçbir Peygamber arasında ayırım yapmayız ve yaparsak Müslüman sayılmayız. Noeli kutlamak, yılbaşını kutlamak gibi İslam'a aykırı davranışlarda bulunmamak gerekir." dedi.

"Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirinin dostudurlar. İçinizden kim onları dost edinirse, o da onlardandır. Allah zalim topluluğa hidayet etmez." ayetine atıfta bulunan esnaf Ali Göver, "Biz yılbaşını kutlamayacağız. Elhamdülillah Müslümanız, bizim yılbaşımız muharrem ayıdır." diye belirtti.

Müslümanların yılbaşını kutlamasının haram olduğuna işaret eden imam hatip Enver Zenginoğlu, "Müslümanın noeli kutlaması ve o gece herhangi bir eğlenceye katılması haramdır. Müslümanların özel gün ve geceleri vardır. O özel gün ve gecelerini güzel bir şekilde ibadetle geçirmeleri gerekir. Bizim de yılbaşı gecesine denk gelen Mekke'nin fethini idrak ediliriz. Bu konularla ilgili güzel şeyler öğrenip hayatımızda tatbik etmeliyiz." diye konuştu.

"Kudüs ve Müslümanların beldeleri işgal altındayken yılbaşını kutlayan Müslümanları kınıyorum"

"Bir Müslüman olarak yılbaşı denen cehalet olayını asla kabul etmiyorum." diyen Palu esnafından Kutbettin Kayaoğlu, "Hristiyan ve Yahudilerin yaptıkları bu yılbaşı programını Müslümanların ve İslam gençliğinin kutlamasını kınıyorum. Zoruma gidiyor. Çünkü şu anda Kudüs ve Müslümanların beldeleri işgal altındayken, her yeri inim inim inlerken, kanları yılbaşı kutlamalarını kabullenemiyorum." ifadelerini kullandı.

Esnaf Mehmet Karaçam da tepkisini şöyle dile getirdi: "Bilet ve milli piyango türü şeylere inanmıyoruz. Alanları görüyoruz. Haram para ile yapılan bir şeyin iyi bir şey olmadığını biliyoruz. Dinimizde yok, kitabımızda yok. Milli piyango almıyor ve yılbaşını da kutlamıyoruz."

Yılbaşının inançlarına ters olduğunu belirten Mehmet Şahin de "Bugün, Hristiyan ve Yahudilerin kutladığı yılbaşını Müslümanlar maalesef yeterince kutlamaktadırlar. İnanç ve adetlerine örf ve adetlerine uymaktayız. Ama onlar bizim dini bayramlarımız olan Ramazan ve Kuran bayramlarımızı kutlamıyorlar. Bizler tam tersi onların yolunda ilerleyip onların yılbaşın kutluyoruz." şeklinde konuştu. (Murat Polat- İLKHA)

Kaynak: https://ilkha.com/haber/67488/palulu-vatandaslardan-yilbasi-eglencelerine-tepki

 

Advert

Paylaş: