"Geçmiş cumhurbaşkanımızın muğlaklıktan bahsetmiş olması üzücüdür"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika seyahati sırasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sivillere ceza muafiyeti getiren KHK hakkında "muğlak" demesini "üzücü" olarak nitelendirdi.

Advert

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çad'dan Tunus'a geçerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı, sivillere yargı dokunulmazlığı getiren KHK ile ilgili tartışmaya ilişkin "Düzenleme son derece açık, kararlılıkla ve aynen devamından yanayız” dedi.

Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün itirazı için de "Muğlaklıktan bahsetmesi üzücü" diye sitem etti.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Neye dayanarak siz böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz? Hangi madde sizi bu muğlaklığa itebiliyor? Bu üzücü olmuştur. Kendileri tarafından yapılan o açıklama, aldığı retweetlerle süreci çok farklı bir yere doğru işletmiştir. Ama şunu söyleyeyim, gerek Adalet Bakanımız gerek Hükümet Sözcümüz bu konuyla ilgili gerekli cevapları vermiş durumdadırlar."

KHK metnine yönelik eleştirilere de yanıt veren Erdoğan, "Bundan önce de bu ifadenin yer aldığı dört ayrı KHK düzenlemesi yapıldı. Onların hiçbirine dair bugüne kadar kimse ses çıkarmadı. Şimdi bu son KHK’yı birileri köpürtmeye başladı. Oysa dediğim gibi bu sadece 15 Temmuz’u kapsayan bir olaydır. Bunun dışında hiçbir şey söz konusu değil. Biz bu düzenlemenin kararlılıkla ve aynen devamından yanayız. İddia edildiği türden, ilerde yanlış yorumlamalar gündeme gelecek olursa, o vakit gereken müdahale zaten yapılır. Öyle bir durumda, ya yargı ya da parlamento, gereği neyse yapar elbet." İfadelerini kullandı.(İLKHA) 

 



 

Advert

Paylaş:
Advert