"İslam âlemi birlikte hareket ettiğinde ne kadar güçlü olabileceğini ortaya koydu."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulundaki Kudüs oylamasına ilişkin, "Tüm dünya, İslam âleminin birlikte hareket ettiğinde ne kadar güçlü olabileceğini ortaya koydu." dedi.

Advert

Sudan, Çad ve Tunus'u kapsayan Afrika turuna çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ziyaretlerinin ilk durağı Sudan'da, Sudan Meclisi'ne hitap etti.

Erdoğan, BM Genel Kurulundaki Kudüs oylamasına ilişkin "Başarıyla sonuçlanan 'Kudüs' konulu olağanüstü zirveyle tüm dünya, İslam âleminin birlikte hareket ettiğinde ne kadar güçlü olabileceğini ortaya koydu." dedi.

ABD yönetiminin, tüm bölgeyi ateşe atmak pahasına Kudüs'ü, siyonistlerin başkenti olarak tanıdığını hatırlatan Erdoğan, "Kime sordu? Kendi kendine bu kararı verdi. Peki, bunun için İslam ülkeleriyle en azından bir görüşme yapmak veya Hristiyan dünyasıyla bir görüşme yapmak gerekmez miydi? İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanı bendim. Benimle hiç görüşmedi. Bunun yanında Papa ile hiç görüşmedi." dedi.

Kudüs'ün, Müslümanların ilk kıblesi olması sebebiyle söz haklarının bulunduğuna işaret eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Telefonlarla her tarafı aradılar, tehdit ettiler. 'Biz, size şu kadar dolar veriyoruz, milyonlarca dolar veriyoruz, bundan sonra bu dolarları alamayacaksınız.' dediler. Biz, 'demokrasi, iradelerin dolarla satın alındığı rejimler değildir.' dedik. Siz paralarınızla bir şeyler satın alabilirsiniz ama insanlığın iradesini satın alamazsınız. Şunu bilmemiz lazım, eğer demokrasinin beşiğiyseniz yaptığınız iş yanlış. Sayın Trump, senin şimdi bundan sonra yapman gereken şu; başını iki elinin arasına alacaksın, biz nerede yanlış yaptık. Bunu düşüneceksin ve buradan tekrar geri döneceksin. Zira Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda 128 ülke dik durduysa, karşı durduysa sizin yanınızda 8 ülke ki bunların da nüfusları çok enteresan, 15, 20, 25, 30 bin adeta bizim Türkiye'deki ilçeler gibi. Ne oldu? Telefonlar yaptınız, tehdit ettiniz."

Erdoğan, dünyada güçlü olanın silahları, parası olanın değil, haklı olanın güçlü olduğunu da vurguladı. (İLKHA) 



 

Advert

Paylaş: