ABD'nin Kudüs kararı Elazığ'da düzenlenen mitingle telin edildi

Elazığ’da faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarınca oluşturulan Elazığ Kudüs Platformu tarafından ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü terör çetesi İsrail’in başkenti olarak kabul etme kararı düzenlenen mitingle telin edildi.

ABD'nin Kudüs kararı Elazığ'da düzenlenen mitingle telin edildi

Advert

15 Temmuz Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen mitinge Elazığ Kudüs Platformunu oluşturulan sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi partilerin il başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan mitingde, İbrahim Kayaoğlu selamlama konuşması gerçekleştirdi. Programa Hamas eski lideri şehit Şeyh Ahmet Yasin’in yeğeni Doktor Nesim Yasin telefon bağlantısı ile katıldı.

Yasin, yaptığı konuşmada Kudüs’ün sadece Filistinlilerin coğrafyası değil ümmetin coğrafyası olduğunu aktararak tüm Müslümanların kıblesi olduğunu belirtti ve bu direniş sayesinde Kudüs’ün özgür olacağını dile getirdi.

Doktor Nesim Yasin’in konuşmasının ardından siyasi partilerin il başkanları hep birlikte katılımcıları selamladı ve İsrail ve ABD bayrakları göstericiler tarafından yakıldı.

Ardından Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da bir konuşma gerçekleştirdi. Program Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya’nın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

Advert

Paylaş:
Advert