Savcılıktan "cinsel istismar" açıklaması

Savcılık basına yansıyan cinsel istismar olaylarına ilişkin 10 kişinin gözaltına alındığının bunlardan 9'unun tutuklandığını belirtti.

Savcılıktan

Advert

Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, basına yansıyan cinsel istismar olayları ile ilgili olarak yazılı açıklamada bulundu.

Basın ve yayın organlarında çıkan haberler üzerine kamuoyun bilgilendirme amacıyla bir açıklama yapmaları gerektiğini düşündüklerini ifade eden Başsavcı Bektaş, bazı basın yayın organlarında Bingöl ilinde Kasım ayında meydana gelen cinsel istismar olayları ile ilgili haberler yapıldığının öğrenildiği, bu nedenle kamuoyunu doğru bilgilendirme adına basın açıklaması yapılması gereği duyulduğunu söyledi.

11 Kasım 2017 tarihinde G.K İsimli vatandaşın cinsel istismara maruz kaldığının öğrenilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgili olarak hazırlık soruşturması başlatıldığı, soruşturma kapsamında 4 şüphelinin gözaltına alındığını ifade eden Baktaş, 4 şüphelinin de Bingöl Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanmalarına karar verildiğini söyledi.

Baktaş, ayrıca 28 Kasım  2017 tarihinde G.T isimli vatandaşın Cinsel İstismara maruz kaldığının öğrenilmesi üzerine hazırlık soruşturması başlatıldığı, soruşturma kapsamında aralarında suça sürüklenen çocukların da (SSÇ) bulunduğu 6 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti.

Şüpheliler ve SSÇ’lerin üzerlerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi dikkate alınarak kendisini savunamayacak durumda olan çocuğa karşı birden fazla kişi ile birlikte "Cebir ve Tehdit kullanarak Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı", "Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma", "Şantaj suçlarından tutuklanmaları talebi ile Bingöl Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edildiklerini belirten Baktaş, Bingöl Sulh Ceza Hakimliğince 5 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildiği, bir şüphelinin Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakıldığını kaydetti.

Baktaş, her iki olayla ilgili başlatılan soruşturmaların, dosya kapsamında bulunan eksik hususların tamamlanabilmesi için devam ettiğini ifade etti. (İLKHA)

 



 

Advert

Paylaş: