“81 İLİZ, HEPİMİZ BİRİZ”

Elazığ Belediyesi, Türkiye genelinde başlatılan ’81 İliz, Hepimiz Biriz’ Projesine destek sağladı. Projeye dâhil olarak Elazığ’ın tanıtımına katkı sağlayan Aksaray İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a teşekkür ettiler.

“81 İLİZ, HEPİMİZ BİRİZ”

Advert

Proje kapsamında 81 ilde eş güdümlü olarak başlatılan çalışmalarla iller arasında birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını geliştirerek ilimizin yöresel lezzetlerinin ülke çapında tanıtılması hedefleniyor.

BAŞKAN YANILMAZ’DAN NİLGÜN ÖĞRETMEN’İN ÇAĞRISINA DESTEK

Proje kapsamında başlatılan çalışmalara Elazığ’ı temsilen katılan Aksaray İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Nilgün Karaca, başlattıkları projenin amacına ulaştığını belirterek ilimizin yöresel lezzetlerini öğrencilere ve diğer illere tanıttıklarını söyledi.

Türkiye’nin 81 ilinden meslektaşlarıyla sosyal medya üzerinden bir araya geldiklerini ve böyle bir proje geliştirdiklerini belirten Nilgün öğretmen, başta Ağın leblebisi ve orcik olmak üzere pestil, dut, badem şekeri ve şehrimize has diğer ürünleri ülke genelinde tanıttıklarını kaydetti.

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a eTwinning kapsamında başlattıkları projeye destek sağlaması yönünde mesaj gönderdiğini belirten Nilgün Öğretmen, Başkan Yanılmaz’ın kendisine çok hızlı bir dönüş yaptığını ve bu durumunda kendisini ve öğrencileri çok mutlu ettiğini belirtti. 

Kültürel değerlerimizi yeni nesillere aktarmak ve öğrencilerde yerli malı bilinci oluşturmak amacıyla ülke genelinde başlatılan çalışmalara Elazığ adına okullarının katılıyor olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Aksaray İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mustafa Çimtay ise Elazığ Belediyesi’ne ve destek sağlayan herkese teşekkür ettiğini kaydetti.

Advert

Paylaş: