Palu Hüda Par Köy Ziyaretlerinde Halkla Buluştu

Hüda Par Palu İlçe Başkanı Hasbi KARABULUT ve beraberindeki heyetle beraber köy ziyaretleri gerçekleştirdi.

Palu Hüda Par Köy Ziyaretlerinde Halkla Buluştu

Advert

HÜDA PAR Palu İlçe Başkanı Hasbi KARABULUT ve beraberindeki partili heyet Palu’ya bağlı Kayahisar (Ropin) ile Arıcak`a bağlı Kambertepe (Kedek) köylerini ziyaret ederek halkın talep ve sıkıntılarına kulak verdi.

Ziyarette halkın sorunlarını dinleyen İlçe Başkanı Karabulut, halkın sorunlarıyla ilgilenilmesinin gerekliliğine değinerek şöyle konuştu:

“Her iki köyümüz bitişik durumda. Bu bağlamda sorunları hemen hemen aynı. Sorunların başında ise köyün yol problemi geliyor. Senelerdir bu yolu yapacağını dile getiren siyasiler bir türlü bu yolu yapamadılar.” dedi.

Dünyada, bağlı olduğu ilçeye yolu olmayan tek köy Gökdere Köyüdür

Yolların yapılmamasından dolayı hem Arıcak hem de Erimli`de yol güzergâhının Palu`dan ayrıldığını söyleyen Karabulut; “Palu, ekonomik olarak da çok ciddi bir darbe yemiş durumda. Bunun yanı sıra Gökdere (Erdürek) köyü ve bu köye bağlı 11 köyün yolu da Kovancılar ilçemizden geçmektedir. Palu ile bağlantısı yok. Dünyada, bağlı olduğu ilçeye yolu olmayan tek köy Gökdere Köyüdür. Bu yolların bir türlü bitirilmemesi köylülerin yol çilesini de daha da arttırmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Devletin ilgili kurumları bu kişilere yardım elini uzatsın”

Kayahisar (Ropin) köyünde arıcılığın oldukça geliştiğini ve bu mesleği icra etmek isteyen kişilerin olduğunu müşahade ettiklerini belirten Karabulut, “Devletin ilgili kurumları bu kişilere yardım elini uzatsın istiyoruz. Çünkü bu köy özellikle doğal olarak arıcılığa çok müsait bir köy. Kayahisar köylüleri taziye evi ve bir de imam evi yapmak için kolları sıvamışlar. Kaba inşaatını hemen hemen bitirmiş, geri kalan inşaatı bitirmek için de ciddi bir çalışma içerisindeler. Bu konuda da duyarlı vatandaşlarımızdan gerekli desteği vereceklerini umuyoruz.” dedi.  (Murat Polat – İLKHA)

 

 

Advert

Paylaş:
Advert