HÜDA PAR`dan KUDÜS için dev Miting

HÜDA PAR tarafından Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda 17 Aralık Pazar günü emperyalist ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü siyonistlerin 'başkenti' olarak tanıması kararı protesto edilecek.

HÜDA PAR`dan KUDÜS için dev Miting

Advert

Emperyalist ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü siyonistlerin 'başkenti' olarak tanıması kararı sonrasında başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede, Müslümanlar meydanlara inerek, ABD ve işgalci siyonistleri lanetlemeye devam ediyor.

Trump'ın Kudüs'ü siyonistlerin 'başkenti' olarak tanıması kararı HÜDA PAR tarafından da Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda 17 Aralık Pazar günü saat 13.30'da  'Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz' temasıyla protesto edilecek.

Yapılacak miting hakkında açıklamada bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Kudüs'ün İslam ümmetinin kırmızı çizgisi olduğunu söyledi.

Tanrıkulu, emperyalist ABD Başkanının Kudüs'ü işgalci siyonistlerin başkenti ilan etmesinden sonra, İslam âleminde büyük bir infiale neden olduğunu belirterek, "Müslümanlar her yerde, hemen hemen tüm İslam ülkelerinde hatta Avrupa'nın birçok yerinde bu karara tepkilerini ortaya koydular. Önümüzdeki pazar günü daha geniş katılımlı bir miting yapmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili girişimlerde bulunduk. İnşallah Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda 'Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz' temalı bir miting düzenleyeceğiz. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. İslam ümmetinin, insanlığın ortak değeridir. Toprakları siyonist çeteler tarafından işgal edilmiş milyonlarca Filistinli kardeşimiz mülteci konumuna düşmüş, ülkelerinin dışında yaşıyor. En azından, insanların kendi ülkelerine dönebilmeleri ve israil ile ABD'nin ortaklaşa almış olduğu bu karardan geri adım atmaları için bir kamuoyu baskısı oluşturmamız lazım." dedi.

Önümüzdeki Çarşamba günü İslam İşbirliği Teşkilatına üye ülkelerin bir araya geleceğini hatırlatan Tanrıkulu, İslam İşbirliği Teşkilatının önemli karalar alması gerektiğini söyledi.

Tanrıkulu, "İslam İşbirliği Teşkilatı, en azından siyonist çetelerle ve ABD'yle siyasi, askeri ve kültürel bütün ilişkilerini gözden geçirip etkili adımlar atmalarını bekliyoruz. Bizler de siyasi partiler olarak halkımızın iradesine uygun adımlar atıyoruz. Elimizden gelen varsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. İş sadece bizimle bitmiyor, Dolayısıyla İslam İşbirliği Teşkilatının ve vicdan sahibi her bir ferdin bu konuda adım atması gerekiyor." İfadelerini kullandı.

HÜDA PAR olarak 'Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz' temasıyla önümüzdeki Pazar günü miting düzenleyeceklerini sözlerine ekleyen Tanrıkulu, "HÜDA PAR olarak bu mitingi yapıyoruz. İlimizdeki sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret edip davet edeceğiz. Halkımız bu konuda hassasiyet sahibi ve daha önce yapılan kitlesel basın açıklamasında da bu hassasiyetini ortaya koymuştur. Bu mitingde de Kudüs'e nasıl sahip çıkılacağını meydanlara akarak ve en gür sesle haykırarak dile getireceğimize inanıyorum." açıklamasını yaptı. (Emrah Deniz-İLKHA)  

 

Advert

Paylaş: