"Kudüs İslam'ındır" mitingi on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

​​İstanbul Yenikapı'da emperyalist ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü siyonistlerin başkenti olarak tanıması kararının protesto edildiği miting, on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Advert

Emperyalist ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü Siyonistlerin başkenti olarak tanıması kararı sonrasında başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede Müslümanlar meydanlara indi.

Türkiye'de ise başta İstanbul olmak üzere, Diyarbakır, Batman, Erzurum, Malatya, Adana ve Bingöl'de protesto gösterileri düzenlendi.

Bugün ise Yenikapı Meydanı'nda büyük bir miting düzenlendi. "Kudüs İslam'ındır" mitingi için Kudüs sevdalısı binlerce insan, sabahın erken saatlerinden başlayarak alana geldi.

Çeşitli siyasi partiler ve 120'yi aşkın sivil toplum kuruluşunun da destek verdiği mitingde, Kudüs'ün sadece Filistinlilerin değil bütün Müslümanların meselesi olduğunun altını çizildi.

Filistin'e destek mesajları içeren atkılar takan, kelime-i tevhid bayrakları taşıyan birçok vatandaş, sık sık tekbirler getirerek, "İstanbul'dan Gazze'ye direnişe bin selam", "Oluk oluk kan aksa, kurtulacak El-Aksa" sloganları attı.

Miting öncesi gelenlere Filistin mücadelesini konu alan marşlar dinletilirken, alan kadın ve erkekler için ikiye bölündü.

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa mitingde yaptığı konuşmada, ABD'nin Kudüs'ü siyonistlerin başkenti olarak tanıma kararına ilişkin, "Kesinlikle bağımsız Filistin devleti olmadan asla barış olmaz. Bağımsız Filistin devleti de başkenti Kudüs olmadan olmaz. Kudüs asla savaşın merkezi olmayacaktır. Anadolu topraklarında yaşayan kardeşlerim, Kudüs 1917'de başlayan işgalin 100. yılını yaşıyor. O yüzyıl ki kararlılıkla ve mücadeleyle geçti. Bu sürede halkımız çok şehit ve yaralı verdi. Milyonlarca kardeşimiz sürgün hayatı yaşıyor. Bu kardeşlerimiz kararlılıkla direnişini sürdürüyor. Filistin halkı direnişten asla vazgeçmeyecektir." dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise yaptığı konuşmada; "İşgal altındaki Kudüs, Müslümanların en çetin imtihanıdır. Kudüs Müslümanların yeryüzünde olup bitenler karşısında nerede durduğunun, kimlerle olduğunun ve neye hizmet ettiğinin göstergesidir. Mescid-i Aksa'nın işgal altında olması sadece Filistinlilerin meselesi değildir. Kudüs'ün işgal altında olması Araplarla İsrail arasında bir meselede de değildir. Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin toprakları İslam aleminin ve bütün İslam ümmetinin meselesidir. 'Elhamdülillah ben Müslümanım' diyen her insanın yüreği mutlaka Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin için atmalıdır. Bu inancımızın bir gereğidir" diye konuştu.

Karamollaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu küresel kuşatmaya karşı ancak küresel bir direnişle ve intifada ile karşılık verebiliriz. Bunu mutlaka idrak etmek mecburiyetindeyiz. İhtilaflarımızı, farklılıklarımızı kaşıyarak değil; ittifaklarımızı güçlendirerek bu kötü gidişi engelleyebiliriz. Bu yüzden zaman süslü laflar söyleme zamanı değildir. Kudüs'ün kurtuluşunu gerçekten istiyorsak süslü laflarla değil, güçlü icraatlarla bu işe kalkışmalıyız."

Mitingde İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve Memur Sen Genel Başkanı Ali yalçın da kısa birer konuşma yaptı. (İLKHA) 



 

Advert

Paylaş: