"İsrail Filistin topraklarının işgaline son vermeli"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, israilin Filistin topraklarının işgaline son vermesi gerektiğini belirtti.

Advert

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Siyonist terör şebekesinin başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Söz konusu açıklamaları en sert biçimde kınadıklarını belirten Kalın, uluslararası hukuk kurallarını hiçe sayan, Filistin halkının yüzlerce yıllık topraklarını işgal eden, Birleşmiş Milletler kararlarını sistematik biçimde ihlal eden israilin öncelikle kendi yaptıklarının hesabını vermesi gerektiğini vurguladı.

Kalın, "Binlerce masum Filistinliyi katleden, Filistinlilerin topraklarını açık hava hapishanesine dönüştüren bir zihniyetin suçluluk duygusunu bastırmak için ortaya attığı iddia ve suçlamaları ciddiye almak mümkün değildir. İlk kıblemiz olan Kudüs'ü, işgal devletinin başkenti yapacaklarını sananlar, abesle iştigal etmektedirler. İsrailli yetkililer ülkemize ve liderimize saldırmak yerine Filistin topraklarının işgaline son vermelidir. Türkiye Cumhuriyeti dünyanın her yerinde olduğu gibi Filistin'de de hakkın, hukukun ve mazlumların yanında olmaya devam edecektir." dedi. (İLKHA)


 

Advert

Paylaş:
Advert