Palu`da Amerika ve İsrail`e lanet Yağdırıldı.

Palu`da, Hüda Par, Akparti, Saadet Partisi, Yeni İhya Der, Diyanet-Sen ve Memur-Sen`in bir araya gelerek, emperyalist ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü Siyonistlerin başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımaya yönelik şer planını, “Kudüs’e Sahip Çık” temasıyla düzenlenen basın açıklamasıyla protesto ettiler.

Palu`da Amerika ve İsrail`e lanet Yağdırıldı.

Advert

Palu`da,  Hüda Par, Akparti, Saadet Partisi, Yeni İhya Der, Memur-Sen, Dİyanet-Sen ve Tügva bir  araya gelerek, emperyalist ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü Siyonistlerin başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımaya yönelik şer planını, “Kudüs’e Sahip Çık” temasıyla düzenlenen basın açıklamasıyla protesto ettiler.

Program Cuma namazından sonra çarşı merkezde başladı. Halkın yoğun katılım gösterdiği program, Memur-sen ilçe Başkanı ve Diyanet-sen Başkanı Faruk BİLİCİ`nin Kur`an okumasıyla başladı. Sık sık sloganlarda “Hamasa selam, direnişe devam”, “Palu`dan Kudüs`e Selam”, “Kahrolsun İsrail”, “Kahrolsun Amerika” haykırışlarıyla adeta Palu inledi. İlk sözü alan  Hüda Par İlçe Başkanı Hasbi KARABULUT devletin bu konuda adımlar atması gerektiğini ve derhal ilişkileri dondurmasını isteyerek sözlerine şu şekilde devam etti.

“Terör Devleti Abd`nin başkanın aldığı bu kararı kabul etmiyoruz. Bunun için bizler elimizden gelen bütün çabamızı göstermeliyiz. Yahudiler bu günlere gelmek için çok çalıştılar bizler de aynı şekilde ve daha fazlasıyla çalışarak Terör şebekesi İsrail`e karşı güç toplamalıyız.” dedi.

Sık sık tekbirlerin getirildiği protestoda söz alan Saadet Partisi İlçe Başkanı Abdurrahim MEYDANOĞLU şunları dile getirdi;

“Rahmetli Erbakan Hoca`nın dediği gibi Amerika ve İsrail ancak tokattan anlar. Bizler bugün bakkallarımızdaki malların yarısı Amerikan ve İsrail menşeilidir. Onun için hepimiz bu  ambargoyu uygalayıp genişletmemiz gerekmektedir. Elbettte Abd ve İsrail`e karşı yapılacaklardan biride ağır sanayi kurmaktır. Güçlü olmaktır.” Dedi

Daha sonra söz alan Akparti İlçe Başkanı Abdülkadir ŞAŞTIM Terör Devletlerinin başı olan Amerika`nın Kudüs`ü başkent ilan etse dahi bundan asla başarılı olamayacağını söyledi. Sözlerine şu şekilde devam etti;

“Burada şunu gördüm. Palu`lu hemşehrilerim nasıl ki 15 Temmuz`da meydanı doldurup memleketine sahip çıktılarsa  bugünde aynı şekilde Kudüs`e sahip çıkıyorlar. Bu vesile ile hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Programın yazılı basın açıklamasını ise Kenan OCAK okudu. Açıklama da;

“ Kudüs Hz. Adem`den bu yana gelen tevhidin temsilcisi, peygamberlerin mirasıdır. Hz. İbrahim Hz. Lut`un Filistin bölgesine yerleşmesinden itibaren bu bölge mübarek kabul edilmiştir.

Yaklaşık bir asırdır Kudüs ve Mescid-i Aksa`nın esareti nice acılara ve katliamlara tanıklık etti. 1947`de başlayan işgal sürecinde Siyonistler başta Abd olmak üzere batınında desteği ile büyük katliamlar işledi. Mescid-i Aksa`nın altı oyuldu. Ezanlar susturuldu ve avlusunda nice canlar şehid edildi. Müslümanların sessizliği Siyonist İsrail`i cesaretlendirip daha pervasızca işgali yaygınlaştırmasına neden oldu.

İslam coğrafyasının dört bir yanında fitne ve fesat tohumları ekip ümmeti birbirine kırdıran, katlettiren ve ümmetin tüm kaynaklarını sömüren büyük şeytan Amerika, en nihayetinde Kudüs’ü tamamen işgal etmenin adımını da atmış oldu. ABD Başkanı Donald Trump imzasıyla atılan adım, hakikatte Siyonizme hiçbir şey kazandırmayacaktır.

Ebetteki sömürgeci ABD’nin atmış olduğu bu adımın İslam milleti için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. Bizler Filistin topraklarında, mukaddes belde Kudüs’te işgalci olan Siyonistlerin varlığını meşru görmüyoruz. Harami bir topluluk olan Siyonistlerin arkasında duranların aldıkları kararları da meşru görmüyoruz. Uluslararası kamuoyunun gündemine getirilen konu, işgali muhkemleştirecek söylem ve adımları kabul edilemez buluyoruz. 

Haçlı-Siyonist ittifakının bu son adımı, sadece Kudüs için değil, ümmet için de var olma ya da yok olma sınavı olduğunu vurgulamak istiyoruz. Ümmetin bu karara karşı duruşu ve tavrı gelecek için belirleyici olacaktır.

Bu nedenle başta üye ve gönüllülerimiz olmak üzere tüm Müslümanları mübarek belde Kudüs’ü, mukaddes Mescid-i Aksa’yı sahiplenmeye, ABD ve Siyonist işgalcilere karşı durmaya çağırıyoruz.

Halkımızı, farklı merkezlerdeki tüm şubelerimizin tertipleyeceği gösterilere güçlü bir destek vermeye, dünya emperyalizmine, Kudüs’ün sahipsiz olmadığını haykırmaya çağırıyoruz. Gür çıkacak sesimizin dahi müstekbirlerin saraylarını sallayacağını bilmeli, meydanları doldurmalıyız. Gayretullah’a dokunacak sessizlikten ve zillet halinden sıyrılmalıyız."  dedi.

Program Palu müftüsü tarafından okunan dua ile son buldu.



 

Advert

Paylaş:
Advert