Devlet 2017`de Palu`da Yaptığı Yatırım Ne Kadar?

Devlet 2017`de Palu`da Yaptığı Yatırım Ne Kadar?

Devlet 2017`de  Palu`da Yaptığı Yatırım Ne Kadar?

Advert

 İl Özel İdaresinin Palu’da 2017 yatırım programında yer alan asfalt, yol bakım ve onarım, sulama tesisi, içme suyu ve sondaj çalışmaları gibi bütün altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlandı.

Yapılan çalışmalar hakkında bir açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, “Palu’da gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kapsamında 12.5 km 1.kat asfalt, 12 km 2.kat asfalt, 12 km yama, 12 km yol onarım, 27.115 m2 kilitli parke ve köy içi alan düzenlemesi, 11 adet menfez, 268 m istinat duvarı, 1 kanalizasyon projesi, 7 içme suyu bakım ve onarımı, 8 içme suyu tesis yenileme, 1 isale hattı, 1 sondaj ve 9 tarımsal sulama projesi yapılarak bitirilmiştir.

Palu’da tarımsal sulama ve üretimi artırmak adına İl Özel İdaresi ve DAP kaynakları ile 2017 yılında yatırım programı dâhilinde 9 adet tarımsal sulama projesi yapılmıştır. Bunlardan 6 adet sulama tesisi tamamlanarak hizmete girmiş, 2 adet proje ise halen devam etmektedir. 1 adet sulama tesisinin ise ihalesi yapılmış olup 2018 yılı içerisinde tamamlanacaktır. Gökdere, Karasalkım, Yarımtepe, Andılar İncecik Mezrası, Kasil, Akyürek, Beydoğan, Gömeçbağları Nami ve Beyhan Arındık köylerinde yapılan bu 9 adet sulama tesisi işlerinin toplam yatırım bedeli 3 Milyon 576 Bin TL tutarındadır.  Bu tesislerin hizmete girmesi ile yaklaşık 745 hektar alan tarımsal sulamaya açılmış olacaktır.

İl Özel İdaresi olarak Gökdere ve yakın köylerin ulaşım imkânlarını üst seviyeye çıkaracak olan yeni yol çalışması kapsamında Sayın Valimizin talimatları ile Karayolları ile müştereken yürüttüğümüz çalışma kapsamında 37,5 km uzunluğundaki bu yolun altyapısı ve sanat yapıları İl Özel İdaremiz tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda 8 adet menfez, 245 m. taş duvar, 752 m. spiral boru döşemesi gerçekleştirilerek yol asfalta hazır hale getirilmiştir.

Palu’da yapılan bütün bu işler için 8.107 Bin TL kaynak kullanılmış ve 36 köyün 26’sında çalışma yapılmıştır.

Yapılan bütün bu hizmetlerin gerçekleşmesinde kurumumuza öncülük eden Sayın Valimize, Milletvekillerimize ve İl Genel Meclisimize teşekkür ediyor ve hizmetlerimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

 

Advert

Paylaş: