Esentepe Mahalle Cami Yapımı Yardım Bekliyor

Esentepe Camii İnşaatı 27 Temmuz 2017`de Palu Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Akparti ilçe Başkanı ile Müftülüğün katılımı ile temeli atıldı.

Esentepe Mahalle Cami Yapımı Yardım Bekliyor

Advert

 

Esentepe Mahallesi Toki`nin yaptığı binalardan oluşuyor. Bin hane olan bu yerde Toki ev yaparken Camii yapmaması büyük bir eksiklik idi. İnsanlar ibadetlerini ancak uzak camilere giderek yapıyorlardı. Buna binaen harekete geçen halk, belediyenini yer tahsis etmesiyle  27 Temmuz 2017`de cami temeli , Palu Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Akparti ilçe Başkanı ile Müftülüğün katılımı ile  atıldı.O zamandan bu zamana yapılan çalışmaların geldiği aşamayı sitemize değerlendiren Esentepe Muhtarı Ramazan ÖZDEMİR şu açıklamalarda bulundu;

"Cami temeli atıldığında Palulu hemşehrilerimizden özellikle iş adamlarımızdan maddi destek konusunda sözler aldık. Bizlerde bu sözlere güvenerek harekete geçtik. Dernek Başkanımız Nedim KAYA 130 milyar çek vererek bir kamyon demir getirdik. Fakat şu anki bu pozisyonda bu parayı ödeyecek durumumuz maalesef yoktur. Bu çek yazılacak ve dernek başkanımız mağdur olacak." dedi.

Kovancılar Esnafı ve İşadamları yardım ediyor ama Palululardan gerekli desteği tam olarak bulamıyoruz.

Sözlerine Muhtar ÖZDEMİR şöyle devam etti; Şu an ki durumumuz maalesef hiç iç açıcı değil. Temmuz ayından bu zamana kadar inşaatın ancak su basamak kısmını yapabildik. Bu kısma kadar 200 milyar harcandı. 3-4 trilyonluk bir yapıdan söz ediyorum. Maalesef ve üzülerek belirtmeliyim ki; Kovancılar esnafı kendi aralarında topladıkları malzemeleri,  ustasıyla işçisiyle beraber göndererek camii inşaatına yardımda bulunmaktadırlar. Bu duyarlılıklarından dolayı kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Ama Palulu esnaf ve iş adamlarından bu konuda bir yardım görmememiz beni derinden üzmektedir. Palu hayır ve hayrat konusunda her zaman her memlekete örnek olmuşken şu an böylesi bir duruma düşmesi beni üzmüştür. Yetkilerle sürekli olarak koordinasyon halinde olmamıza rağmen ciddi bir girişim maalesef halen daha göremedim.

Tüm Palululardan isteğim bu camimizi yapmada bizlere yardımcı olmalarıdır. Palununsesi vesilesi ile diyorum ki; Paluyu Palu yapan en önemli değer maneviyatıdır. Maneviyatın merkezi ise camilerdir. 1000 haneli bir yerin camiisiz olması bizlere yakışmaz. Biz Bismillah dedik yola çıktık. Devamını hayırsever kardeşlerimizden bekliyoruz." diye sözlerini tamamladı.

 

Advert

Paylaş: