Elazığ Asayiş Kısa Kısa

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Yaptığı açıklamada;

Elazığ Asayiş Kısa Kısa

Advert

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Yaptığı açıklamada;

OKUL SERVİS DENETİMLERİ

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü olarak okulların açık olduğu tarihlerde korsan servislerle mücadele ve kural ihlalleri doğrultusunda ekiplerimizce sürekli olarak denetimler yapılmaktadır. Bu denetimler kapsamında;

 İl merkezinde öğrenci taşımacılığı yapan,
- S plakalı: 399,
- Taşımalı: 291,
olmak üzere toplam 690 adet Öğrenci Servis Aracı bulunmaktadır.
 Okul servis araçlarıyla ilgili olarak;
- Şehir içinde öğrenci taşımacılığı yapan servislerde (S) plaka ve güzergah izin belgesi zorunludur.
- Belediye sınırları dışında taşımalı eğitim kapsamında hizmet veren okul servis araçlarında (S) plaka zorunluluğu bulunmamaktadır.
- Taşımalı eğitim kapsamında hizmet veren okul servis araçlarında 27/10/2017 tarihli Okul Servis Araçları Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin dördüncü fıkrası ve geçici maddesinin birinci fıkrasına göre, 30/06/2020 tarihine kadar yetki belgesi aranmamaktadır. 
 Özel eğitim kurumlarındaki, şehir içinden ve şehir dışından öğrenci servis hizmeti veren okul servis araçları da yetki belgesi ve yönetmelikte bulunan diğer koşulları yerine getirmek zorundadır. (Rehber personel, dur levhası vb.)
 2017 yılı içerisinde, 3 kez Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve 2 kez Jandarma birimleri olmak üzere toplam 1.113 öğrenci servis sürücüsüne trafik kuralları konusunda eğitim verilmiştir.
 2017 yılı içinde ekiplerimizce 1.988 öğrenci servisi ve sürücüsü denetlenmiştir.
 2017 yılı içinde denetlenmiş olan okul servis sürücülerinden 123’ üne ceza işlem uygulanmış,
 11 okul servis aracı ise çeşitli kural ihlallerinden dolayı trafikten men edilmiştir.
 Ceza puanını dolduran 1 okul servis sürücüsünün ehliyetine geçici süre ile el konulmuştur. 
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü olarak okul servis araçları ve sürücüleri üzerindeki denetim ve kontrollerimiz artarak devam etmekte olup, ayrıca vatandaşlarımız kural ihlali yapan servis araç ve sürücüleri 155 polis ihbar hattına da bildirmeleri halinde, ekiplerimizce gerekli kontroller yapılarak tespit edilen ihlaller neticesinde cezai işlemler uygulanacaktır.

ASAYİŞ UYGULAMASI

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince ilimiz genelinde huzur ve asayişin devamının sağlanması ve suça konu unsurlara yönelik önleyici tedbirlerin alınması amacıyla ilimiz merkezi muhtelif noktalarında gerçekleştirilen şok uygulamalar neticesinde; 16 Kasım 2017 günü ilimiz Kültür mahallesi Şehit İdris Doğan caddesi üzerinde durdurulan bir araç içerisinde bulunan 3 şahsın yapılan üst aramasında 2 adet ruhsatsız tabanca ve 9 adet bu tabancalaElazığ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğümüzce 04 Kasım 2017 günü ilimiz Olgunlar, Kültür ve Nailbey mahallelerinin ara sokaklarında 4 araçta gerçekleştirilen hırsızlık olaylarının akabinde araçların yakılması olayı ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde; olayın faili 16.11.2017 tarihinde yakalanarak gözaltına alınmış olup işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiştir.  Onlara ait fişek ele geçirilmiş olup konu ile ilgili olarak tahkikat devam etmektedir.

MALA ZARAR VERME – OTODAN HIRSIZLIK

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğümüzce 04 Kasım 2017 günü ilimiz Olgunlar, Kültür ve Nailbey mahallelerinin ara sokaklarında 4 araçta gerçekleştirilen hırsızlık olaylarının akabinde araçların yakılması olayı ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde; olayın faili 16.11.2017 tarihinde yakalanarak gözaltına alınmış olup işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiştir. 

 

 

 

Advert

Paylaş:
Advert