AK Partililerin Atatürkçülüğe Sarılması Yasakçıları Cesaretlendirdi

Yalçın Küçük'ten küstah çıkış

AK Partililerin Atatürkçülüğe Sarılması Yasakçıları Cesaretlendirdi

Advert

Son dönemde yeniden Atatürkçülük parlatılmaya çalışılırken buna paralel olarak garip istekler de gelmeye başladı. Özellikle bazı AK Partililerin Atatürkçülüğe sarılmaya çalışmasından cesaret alan yasakçılar geçmişte kalan kabusu yeniden hortlatma niyetinde.

Kompo teorisyeni Yalçın Küçük, ezanın hoparlörden okunmamasını, bazı camilerin kapatılarak yurt ve okul yapılması gerektiğini söyledi.

Küstah açıklamalarını katıldığı bir televizyon programında yapan Küçük, ezandan, camiden ve namazdan rahatsız olduğunu şu sözlerle açıkladı:

"İnsanlar gidiyor üç adımda bir cami olursa ne yapacağız, bomboş cami. Sabah akşam her tarafta ezan, niye bunu yapıyorsunuz? Ne oluyor? Türkiye daha mı çok Müslüman oluyor. Günde beş defa ezan okunuyor yüksek sesle. Herkes şikayet ediyor. Niye bunu yapıyorsunuz? Şu teknolojide insanların namaz saatini öğrenmesi için bu mu gerekiyor. Alırsın kulağına takar, radyodan dinler. Camilerin bir kısmını yurt yaparsın, okul yaparsın."

Atatürk döneminde ezan yasaklanmış, camiler kapatılmıştı

Yalçın Küçük'ün hadsiz açıklamaları akla Atatürk dönemindeki bazı uygulamaları akla getirdi. Tek parti döneminde bir çok cami yıkılmış, satılmış, ahır ve depo olarak kullanılmıştı. Kur'an okumanın bile yasaklandığı dönemler yaşanırken 1932 yılından 1950 yılına kadar tam 18 yıl ezanın okunması da yasaklanmıştı. İstanbul'un fethinin sembolü Ayasofya 1934'de cami olmaktan çıkarılarak müzeye dönüştürülmüştü.

Yalçın Küçük kimdir?

Yalçın Küçük, 1 Temmuz 1938 tarihinde Hatay'ın İskenderun ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Amerika'ya giderek Yale Üniversitesi'nde lisans eğitimini tamamladı.

Suriye'de Bekaa Vadisi'ne giderek PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüştü. Bunun yanında örgütün medya organı olan MED-TV'de de programlar sundu. 29 Ekim 1998'de de Türkiye'ye geri döndü. Bu dönemde "PKK Propagandası" yapmaktan suçlu bulunarak iki yıl hapis cezası aldı. 2000 senesinde tahliye edildi. 2009 yılında da Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alındı. 10 Mart 2014'te 5 yıllık tutukluluk süresinin dolmasının ardından da tahliye edildi. (Kaynak: Risalehaber)

Advert

Paylaş: