Kur'an Kerim hiç kapanmasın!

YUSUF ŞAHİN MOLLAOĞLU`NUN KALEMİNDEN...

Kur'an Kerim hiç kapanmasın!

Advert

Okulların açılmasıyla yaz Kur'an Kurslarına ara verildiği gibi, Kur'an-ı Kerim-i de kitaplığın üst raflarına bırakmış oluyoruz ne yazık ki...

Küçükken Kur'an öğrenmek için camilere gitmeyenimiz yoktur.Bir çoğumuz da kurs bitimine kadar öğrenip yıl içersin de unuturduk.Sonra da bir sonraki sezon tekrar baştan alırdık.Çocuklarımızın bu durumu yaşamamaları için yıl içersin de etkinlikler yapabiliriz.Bu sayede unutmadıkları gibi okumaları daha da güzelleşecektir.

      

      Öncelikle bir program yapmalıyız.Nasıl günlük derslerin tekrarı yapılıyor,ödevler düzenli şekilde yapılıyorsa Kur'an okumayı da bu programa dahil etmeliyiz.Sabah okula giden çocuk öğlen eve geldiğinde,öğlen giden çocuk ise okula gitmeden önce bir miktar Kur'an okuyabilir.Bunu bir görev belleyip her gün aynı vakitte okuyarak hem Kur'an okuma alışkanlığı kazanmış hem de Kuran-ı unutmamış olur.

 

       Kardeşler veya arkadaşlar arası yarışmalar yapabiliriz.Yıl sonuna kadar kim daha önce hatim  edecek?Kardeşleri veya çok yakın arkadaşları bir araya getirerek yarışmayı başlatabiliriz.Bir daha ki yaza kim hatim ederse,diğerleri toplanıp hatim edene hediye  alabilirler.Hem Kur'an okuyarak hem de hediyeleşerek iki sünneti bir araya getirmiş olurlar.

 

       Çocuğumuzun Kur'anı güzel okuması için internet'ten de yararlanabiliriz.Kur'an dinleme,öğrenme gibi videolar izleterek harflerin mahreçlerini ve telaffuzlarını öğrenmesine yardımcı olabiliriz.Bu sayede Kur'an-ı doğru ve tecvidli şekilde okumaya dikkat edecektir.

       

       Önemli bir husus ise ezber yaptırmaktır.Kur'an okumayı öğrenen çocuk,ezberi kolay ve daha sağlam yapacaktır.Bu yüzden önceliğimiz kısa sureler olmak şartıyla çocuğumuza ezber yaptırabiliriz.Ezberini kolaylaştırmak için geceden ezber yaptırabiliriz.İlk zamanlar zorlanacaktır ama biz ebeveynlerin kararlılığı çok önemlidir.Başta da söylediğimiz gibi programlı bir şekilde Kur'an-ı çocuğumuzun hayatını yerleştirirsek ezber konusun da da çok sıkıntı yaşamayacaktır.Tabii bu yapılan ezberler unutulmaması için namazlarında ezberlediği ayetleri okumasına gayret ettirmeliyiz.

 

        Efendimiz (sav) "Kim Kur'an-ı okur,onu güzelce ezberler,helalini helal,haramını haram kabul eder ve bunlara uyarsa, Allah bu sayede o kimseyi cennetine koyar.Ailesinden hepsi cehennemi hak etmiş on kişiye şefaat etme hakkı verir."hadisiyle yazımıza noktayı koyalım.

  

         Kur'anla yaşayan bir nesil yetiştirmek dileğiyle...*

NOT:

Bu Makale #Doğruhaber Gazetesi'nde yazan:

Sn.SÜMEYYE AKSOY'un yazısından derlenmiştir.)

Advert

Paylaş:
Advert