Elazığ`da Okul-Cami Buluşması Projesi Protokolü İmzalandı

Elazığ`da Okul-Cami Buluşması Projesi Protokolü İmzalandı

Elazığ`da Okul-Cami Buluşması Projesi Protokolü İmzalandı

Advert

 

Elazığ Valiliğinin himayelerinde İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen “Okul Cami Buluşması” Projesi protokol imza töreni yapıldı.
 
Valilik makamında gerçekleştirilen imza protokolüne Vali Çetin Oktay Kaldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya katıldı.
 
Gerçekleştirilen protokol hakkında bir değerlendirmede bulunan Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ‘2016 yılında başlatmış olduğumuz projeyi güncelleyip daha fonksiyonel hale getirerek projemizi yeniledik. Bugün bu projenin yeniden imzalanması için burada bulunuyoruz. Amacımız tüm öğrencileri milli, manevi ve ahlaki değerler doğrultusunda eğitim almalarını sağlayarak yetiştirmek. İnşallah ilimize, öğrencilerimize hayırlı uğurlu olur.’ dedi.
 
İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ise ‘Okul cami buluşmaları dediğimiz bu projenin hedefi okul ile camiyi, öğretmen ile din görevlisini, öğrenci ile mahallesindeki camiyi, din görevlisi ile okulu, halkı tanıştırarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin gönül tellerine dokunup, gönül pencerelerinde güzellikler açmak istiyoruz’ dedi.
 
Bu proje gençliğin yetişmesinde, milli değerlerinin öğrenilmesinde ve yetişmesinde, maneviyatıyla, milli değerleriyle buluşmasında gerçekten önemli bir işlev göreceğini belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım ise ‘Gençlerimiz istediğimiz ve arzuladığımız şekilde hem ülkemiz hem de dünya insanlığı için fevkalade iyi yetişmeleri noktasında bu proje gerçekten büyük katkı verecektir. Elazığ bu projenin doğru adresi ve yeri, milli değerler yönünden oldukça temayüz etmiş, öne çıkmış bir şehir. Dolayısıyla camilerimiz hem geleneksel fonksiyonlarına hem de asli fonksiyonlarına kavuşmaları noktasında; milli eğitimin çocuklarımızı değer yüklü, kaliteli insanlar yetiştirmek; her alanda, her branşta uzmanlaşmış ve milli manevi değerle yetişmelerini sağlamaktır. 
 
Özelikle ülkemizin belli alanlarda hazır ve yetişmiş eleman eksikliği var. Gerek bunların mesleki eğitimleri gerek teknik eğitimler gerekse de özellikle bilişim sektöründe verilecek kaliteli eğitimlerle daha uzmanlaşmış,  odaklaşmış eğitimlerle özellikle yazılım konularında ciddi ihtiyacımız var. Bununda aslı altyapıyı iyi oluşturmak. Dolayısıyla bunları milli manevi değerlerle techiz etmezseniz, değer yüklemezseniz, ne kadar iyi yetiştirirseniz yetiştirin toplum için ülke için insanlık için zararlı hale gelebiliyorlar. Bunun tamiri, onarımı veya geri dönüşümü de çok zor olabiliyor.
 
Bu proje ahlaki değerlerin kazandırılmasında iyi düşünülmüş, iyi tasarlanmış bir projedir.
 
Bu vesile ile Milli Eğitim Müdürümüz ve İl Müftümüz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’ dedi.
 
Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğünün işbirliğinde düzenlenen protokol imzalandı.
 

Advert

Paylaş:
Advert