Orduevi Katlı Kavşak Projesinin Alt Geçitleri Trafiğe Açıldı

Elazığ Belediyesi tarafından şehir içi trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılan Orduevi Katlı Kavşak Projesinin alt geçitleri araç trafiğine açıldı.

Orduevi Katlı Kavşak Projesinin Alt Geçitleri Trafiğe Açıldı

Advert

Birçok caddeyi birbirine bağlayan Orduevi Katlı Kavşak Projesinin ilk bölümü olan alt geçitler tamamlanarak bugün itibariyle araç trafiğine açıldı. Orduevi katlı kavşak projesinin, üst geçit kısımları aralık ayı içerisinde tamamlanarak tümüyle hizmete açılacak.

Orduevi katlı kavşak projesinin alt geçitlerinin araç trafiğine açılışına Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz ve AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Açılan Orduevi katlı kavşak projesinin alt geçit kısmında incelemelerde bulunan protokol üyeleri ilk olarak makam araçları ile geçiş yaptı. Daha sonra yaya olarak alt geçitte yürüyen protokol üyeleri Orduevi katlı kavşağın Elazığ’ın trafiğini büyük ölçüde rahatlatacağını belirterek bu hizmeti Elazığ’a kazandıran Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a teşekkür ettiler.

İlk olarak Nejdet Doğan Caddesi ile Hacı Hayri Caddesi'nin birleştirildiğini aktaran Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Adnan Orakçıoğlu Caddesini Bosna Hersek bulvarına bağlıyor. Şeyh Şamil Bulvarı direk açılmış oluyor. Kazım Karabekir Bulvarı ise Sanayi Mahallesi ve Salıbaba bölgesini bağlıyor.  Ali Rıza Septioğlu Bulvarı da yine Mustafapaşa Mahallesi ve o bölgeden Kırklar Mahallesi ile Doğukent Mahallesini bağlıyor. Yine aynı yol şehir hastanesine giden ana yollardan biri olarak da hizmet verecek. Hizmete açtığımız yer, alt geçittir.  Nejdet Doğan Caddesi’nden gelip Kazım Karabekir Bulvarına giden ana caddedir”dedi.

Alt geçidin üstünde bütün yolların birleştiği bir yolun daha olduğunu aktaran Başkan Yanılmaz konuşmasının devamında, “En üstünde de bir üst geçit var.  Kazım Karabekir Bulvarı’ndan gelip Adnan Orakçıoğlu’na ve Şeyh Şamil Bulvarına giden bir bulvardır.  İnşallah bütününü Aralık ayı sonu itibari ile bitirip hizmete açacağız. Bugünden itibaren alt geçit kullanılmaya başlanılacak. Şehrin çok önemli iki bağlantı yolunu bu şekilde bitirmiş olacağız” diye konuştu.

ORDUEVİ KATLI KAVŞAK PROJESİ

Orduevi katlı kavşak projesi toplamda 6 bulvar ile kesişmekte. Kavşakta günlük ortalama trafik hacmi 70 bin araç olup, ortalama bekleme süresi üç dakika ile 15 dakika arasındadır. Bu da günde 210 bin dakika bekleme süresinin olduğunu, vatandaşlarımızın ailesi ve işinde harcaması gereken zamanı bu kavşakta harcamakta olduğunu gösteriyor. Vatandaşlarımız günde 5 tl den fazla yakıt harcamaktadır. Yeni yapılan Orduevi katlı kavşak ile hem günde 5 tl yılda 1.800.000 tl akaryakıt tasarrufu sağlanacak hem de trafikte zaman harcamasının önüne geçilecek.

Advert

Paylaş: