OSB’de 5. Kısım Altyapı Çalışmalarının Açılışı Yapıldı

Elazığ Organize Sanayi Bölgesinin 5. Kısım 1. Etabının açılışı yapılan törenle gerçekleştirildi.

OSB’de 5. Kısım Altyapı Çalışmalarının Açılışı Yapıldı

Advert

Açılış törenine Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Milletvekili Tahir Öztürk, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü ve yönetim kurulu üyeleri, Elazığ OSB Başkanı Suat Öztürk ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk, hedeflerinin 2018 yılının Haziran ayına kadar 5. Kısımda 50 tane firmanın kurulumunu tamamlamak olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Organize Sanayi Bölgeleri konusunda çok önemli bir yerde olduğunu belirten OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Organize sanayi bölgeleri Cumhuriyet dönemimizin en başarılı projelerinden bir tanesi. Organize sanayi bölgesi birikimimizi ve tecrübemizi yurtdışında başka ülkelerin bilgilerine ve onların uygulamalarına ihraç eder duruma geldik” dedi.

 

Elazığ Organize Sanayi Bölgesine yapılan yatırımlar hakkında bilgiler veren Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk ise ‘Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde 21 sanayi parselli 198’i sanayiciye tahsis edilmiştir. Tahsisi yapılan bu projelerde sanayicimiz 151 tesis kurarak üretime geçmiştir. Bu projeler için bakanlığımızca kullanılan kredinin 2017 yılı fiyatlarıyla karşılığı yaklaşık olarak 46 milyon Türk lirasıdır’ dedi.

 

OSB’de hizmet veren yatırımcılara başarılar dileyen Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ‘Üretimin daha düzgün, daha verimli olabilmesi için başında bu altyapının bitirilmiş olması ve bugünde bunun açılışını yapıyor olmamız çok önemli bir anlam ifade eder. Hizmet veren bütün yatırımcılarımıza rabbim bol bereketli kazançlar versin’ ifadelerini kullandı.

 

Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk ise, ‘Hükümet olarak yatırımcıların sürekli olarak yanlarındayız. Bizim 2023 hedefimiz var, 2053, 2071 hedeflerimiz var. Bu hedefe ulaşabilmek için çok çalışmamız ve üretmemiz gerekiyor. Hedefimiz Dünya da ilk 10 arasında olmamız lazım. Bunun için Elazığ’da öncülük edecek buradaki sanayicilerimiz üretimlerini arttırdıkça biz hükümet olarak her türlü desteği vermeye hazırız.’ şeklinde konuştu.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, “Bir yatırım için emek veren bir kişiyi istihdam eden insanın eli öpülür. Dolayısıyla bu yatırımcıyı hepimiz takdir etmemiz lazım. Söylediğim sözlerden bir tanesidir “Şüphesiz çalışanımızla birbirini kucaklayan bu yapı, namerde muhtaç yapmaz.”

 

Bizler devletin imkânlarını size şu pay deyip yolluyoruz. Asıl olan sizin yaptıklarınızdır. Devlet o yüzden sizinle beraber, hükümetimiz sizinle beraber. Milletimizin ufku her şeyin önünde biliyoruz, onların yanındayız. Elazığ veya ülkemizin her yerinde yatırım yapmak isteyen her kim varsa onların yanındayız diyorum” dedi.

 

Elazığ’ımız hedeflerini iyi koymuş bir şehir iyi odaklanmış, tematik çalışan, odaklı çalışan, ne yapacağını ve ne yapması gerektiğini iyi bilen ve hangi sektörler üzerinde çalışması gerektiği noktasında da analizlerini iyi yapmış doğru yolda ilerleyen bir şehir olduğunu belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım ise “Elazığ kimliği olan farklı konuları olan tarihten günümüze çok önemli bulunduğu coğrafyada işlev görmüş, birlik beraberlik adına, vatanseverlik adına ülkenin menfaatleri doğrultusunda güzel hizmetler yapmış, o duruşunu ve farklılığını ortaya koymuş, bulunduğu coğrafyada adeta bir huzur adası olmuş, aziz insanların ismiyle müsemma bulunduğu bir şehir olmuş; bu açıdan da bu şehirle ne kadar gurur duysak azdır.

 

Daha bir sene önce 15 Temmuz gibi bir kanlı hain darbe girişimini yaşadık ve bugün biz burda şu tabloda gördüğünüz farklı şeyleri konuşuyoruz. Böyle büyük bir hadiseyi başka bir ülke yaşasa inanın yirmi yıl belini doğrultamaz, ayağa kalkamaz, o tramvayı atlatamaz. Çok şükür biz Elazığ gibi bütün vatan sathında bu milletin kahramanlıklarına ve eşsiz mücadelelerine şahit olduk. Çok şükür ki biz Anadolu’ya girerken 1071 de Malazgirt de, Selçuklunun yerleşmesi, daha sonra Osmanlının kuruluşu ve sonrasında akabinde Çanakkale, Dumlupınar ve kurtuluş savaşı, o ruhun kaybolmadığı, küllenmediğini o damarın sapa sağlam durduğunu görmüş olduk. Bu açıdan da bu aziz millete ne kadar şükranı medyun olsak yeridir diye düşünüyorum.

 

Ülkemizin hedefleri var. Dünyaya açılıyor, dünyada ciddi iddiaları ve hedefleri var. Dünyaya farklı bir bakış açısı getirmek istiyor. Her alanda hem yönetim hem kalkınma alanın da hem de büyüme alanında farklı bir model ortaya koyuyor. Bu modelde tabi kapitalist bir bakış yok. İnsanı merkeze alan, önemseyen, insana değer veren insanı kıymetlendiren insanı sadece bir üretim metası olarak görmeyen maddi bir varlık olarak görmeyen bir bakış açısı var ki şu anda dünyamızın buna çok ihtiyacı var. Çok uzağa gitmeye gerek yok bulunduğumuz bu coğrafya da dönen olaylara baktığımız zaman bunu çok net görüyoruz. Dolayısıyla Türkiye müthiş bir medeniyet inşası modeli ortaya koyuyor. Tabi bunu köklerinden tevarüs ediyor, çok sağlam kökleri var ve bunun altını dolduran bir milletimiz var.

 

Vali Kaldırım: Üreticilerimiz, sanayicilerimiz ve yatırımcılarımız başımızın tacı.

 

Dünyaya açılırken bizim ülkemizin en büyük varlığı üreticilerdir. Bugün dünyada güçlü olan ülkelerin sesi çıkıyor dilleniyor, konuşuyor söz sahibi oluyor ve dünyada yerleşik düzenin kurallarını onlar koyuyor onlar düzenliyor. Bir yandan mevcut yerleşik düzene karşı koyma hem de dünyaya yeni bir ses soluk getirme noktasında gerçekten iş dünyamıza sadece Türkiye içinde değil dış dünyada da iş adamlarımızın gidip o coğrafyalarda o topraklarda yeni üretim modelleri oluşturup oralarda yatırım yapmaları önemli. Bu açıdan üreticilerimiz, sanayicilerimiz ve yatırımcılarımız başımızın tacı. Bizim kamu olarak kolaylaştırıcı olmamız lazım. Yatırım alanını iyileştirip, yatırım eko sistemini iyi hale getirip, yatırımcının önünü açmamız lazım, bürokratik engelleri kaldırıp çok hızlı bir şekilde hem karar alma süreçlerini hem de yatırım süreçlerinde önlerini açmamız lazım. Bizim artık illere bir yatırımcı geldiğinde, başvurusunu yapacak bir de onayını alacak tek durak ofisine geçmemiz lazım. Gerisini tamamen kamunun takip etmesi lazım, zira yatırım kararları çok önemli bir süreç. Bir durak ofis tarzında yatırımcıyı hiçbir şekilde yormadan işlemlerini hızlı bir şekilde yapmak noktasında bir çalışmamız olacaktır. Kuruluşunda hem kamu kolaylaştırıcı olacak hem de şehirler yaşanabilecek, akıllı hale gelecek.

 

Alt yapılar çok önemli, çok kıymetli. Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığımıza çok teşekkür ederim. Hem onay süreçlerinde çok hızlı davranıyorlar hem de bu tür altyapıların yapılmasında da ciddi destekleri oluyor. Bu alt yapılar yatırımcı için gerçekten önemli. Bunun çeşitlendirilmesi özellikle OSB’lerin özellikle teknoloji kullanımı, insan kaynağı, AR-GE, İnovasyon noktasında çok iyi çalışmaları ve odak noktası haline gelmeleri çok önemlidir. Bu çalışmalarında bir kısmı tamamlandı, bir kısmı da yapılacak. Bu sağlandığında Türkiye dünyaya örnek bir OSB sanayi bölgeleri yönetimine kavuşmuş olacak. Yeni nesil model ortaya çıkarmış olacak. Böylece Türk tipi bir kalkınma modeli ortaya konulmuş olacaktır.

 

Üreticilerimiz artık birlikte rekabet içerisinde olmaları, yukarı doğru giden bir rekabet anlayışı içerisinde olmaları ve bunun da yolu ortak hareket etmekte ve kümelenmekten, maliyetleri arttırıcı rekabetten kaçınmalı, birlikte hareket etmekten ve de ürünü farklılaştırmaktan geçiyor.  Yani buda katma değeri ortaya koyma İnovasyon, AR-GE yapıp ürünü farklılaştırmaktan geçiyor. Firmalar aynı ürünü üretip piyasaya sürdüklerinde firmalar sıkıntı yaşıyor bu sefer rekabet içine giriyorlar buda birçok üreticinin sektörden çıkmasına neden oluyor. Dolayısıyla ürünlerimize katma değer katma, farklılaştırma, markalaştırma ve bu ürünlerin pazarlanma noktasında firmaların iş birliği yapmaları gerçekten önemli olduğunu” söyledi.

 

Konuşmaların ardından Vali Çetin Oktay Kaldırım, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ve protokol üyeleri tarafından OSB 5. Kısım 1. Etabın alt yapı çalışmalarının açılış kurdelesini keserek hizmete girdi.

Advert

Paylaş:
Advert