Çocuklara Matematiği Sevdirmenin Yolları

Çocuklara Matematiği Sevdirmenin Yolları

Çocuklara Matematiği Sevdirmenin Yolları

Advert

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Matematik onu iyi anlayabilirsek oldukça ilgi çekici bir konudur. Fakat çocuklar gelişim evreleri süresince matematik kavramını anlamakta zorluk çekebilirler. Bunun yanı sıra bazı aileler çocuklarına okul yıllarında matematikte yaşadıkları zorlukları anlatarak onları daha fazla korkutup matematiği bir canavara benzetmelerine neden olabilirler. İşte matematiği çocuklarınız için eğlenceli hale getirecek 6 küçük ipucu.

1. Matematiği Korkunç Göstermekten Vazgeçin

Ailelerin yapması gereken ilk şey çocuklarına matematiğin korkunç olmadığını söylemek olmalıdır. Çocuğunuza matematiğin ilginç bir konu olduğunu ve günlük yaşantımızda sıklıkla kullandığımızı ifade edebilirsiniz. Kısacası matematiği onlar için ilgi çekici bir hale getirmeye çalışın.

2. Kapalı Alan Oyunlarını Eğlenceli Hale Getirin

Matematik kavramlarını öğretmek için yapboz, hikaye ya da çeşitli oyunları kullanabilirsiniz. Örneğin sayılar arasındaki bağları öğretmek için müsabakalar düzenleyebilir ya da şekilleri öğrenmesi için origamiden faydalanabilirsiniz.

3. Çocuklarınızı Soru Sormaya Teşvik Edin

Çocuğunuzun aklında matematik ile ilgili soru işareti kalmamasına dikkat edin. Onları meraklı olmaya teşvik edin. Sorularını mümkün olduğunca açık ve anlaşılır bir biçimde yanıtlamaya çalışın. Matematik konseptini iyi anlamaları için yetersiz kaldığınız noktalarda öğretmenlerden veya internetten yardım alın.

4. Çocuklarınıza Bir Kumbara Verin

Kumbara çocuklarınızın matematiği anlamasına yardım ederken aynı zamanda onların finansal okur yazarlıklarını da desteklemektedir. Onlardan her hafta kumbaralarına attıkları parayı küçük bir not defterine not almalarını isteyin. Örneğin, bir ayda belirli bir miktar para topladıklarında onlara ödül olarak bir miktar daha para verebilirsiniz.

5. Matematiği Günlük Yaşamın Bir Parçası Haline Getirin

Çocuğunuzla alışverişe gittiğinizde onlardan sepetin içindeki elma ve portakalları saymasını isteyebilirsiniz. Alışverişe başlamadan önce onlara günlük bütçenizden bahsedin. Örneğin 100 lira ile alışverişe çıktıktan sonra alışveriş bitiminde kaç lira harcadığınızı ve geriye ne kadar paranız kaldığını onlara sorabilirsiniz. Ayrıca bu onlara bütçe hesabını da öğretmenin güzel bir yoludur. Bunun yanı sıra onlara hesap makinesi vererek işlemlere aşina olmalarını sağlayabilirsiniz. Alternatif olarak benzin istasyonuna gittiğinizde çocuğunuzdan ekrana bakmasını isteyebilir ve 1 litre 1000 mililitre gibi kavram dönüşümlerinden bahsedebilirsiniz. Araba ile seyahat halindeyken metre, hız ve zaman kavramlarının oluşmasına yardımcı olacak örnekler verebilirsiniz.

6. Oyun Haline Getirin

Futbol ya da voleybol gibi oyunlarla matematiği çocuklarınız için eğlenceli hale getirebilirsiniz. Örneğin, futbol oynarken çocuklarınızın penaltı atmalarını sağlayarak onların kesirleri anlamasına yardımcı olabilirsiniz. Mesela çocuğunuza beş penaltı hakkı verdiniz ve çocuğunuz bunların ikisini gole çevirdi. Bu durumda kullandığı penaltıları 2/5 oranında gole çevirdiğinden bahsedebilir hatta bunu kağıtlar ve renkli kalemlerden de yararlanarak görselleştirebilirsiniz.

 Motherandbabyindia

Advert

Paylaş: