Harput’un Fethi’nin 932.Yıldönümü Kutlanacak

Harput’un fethedilişinin 932. yıldönümü, Elazığ Belediyesi ve Elazığ Kent Konseyi’nin 15 Ekim Pazar günü ortaklaşa düzenleyeceği bir dizi etkinlikle kutlanacak

Harput’un Fethi’nin 932.Yıldönümü Kutlanacak

Advert

Geçtiğimiz yıl birincisi yapılan ve geleneksel hale getirilen Harput’un Fethi etkinliği programı, pazar günü saat 14.00’da Mehteran eşliğinde Harput Balakgazi Parkı’ndan Sarahatun Meydanı’na kadar sürecek olan Fetih Yürüyüşü ile başlayacak.

Sarahatun Meydanı’nda Mehteran konseri ile başlayacak etkinlikler, fethi anlatan konuşmalar,   tasavvuf sanatçısı Ahmet Yüce konseri ile devam edecek ve aşure ikramı ve ile son bulacak.

Harput’un Fethi Etkinliklerinin ikinci bölümü ise aynı gün akşam saat 19.00’da Kültür Park Mamurat-ül Aziz Salonu’nda gerçekleştirilecek.

 ‘Harput’un Fethi’ konulu düzenlenecek panele Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Prof. Dr. Muhammet Beşir Aşan, Yrd. Doç. Dr. Naci Onur,Yrd. Doç. Dr. Ahmet Tevfik Ozan konuşmacı olarak katılacaklar. Panelin ardından ise Elazığ Belediyesi Kürsübaşı ekibi,  Harput musikisinin birbirinden güzel eserlerini icra edecek.

Elazığ Belediyesi’nden yapılan açıklamada eşsiz tarihi ve kültürel mirasıyla şehrimizin geleceğine ışık tutan Harput’un Fethi Kutlamalarına tüm halkımızın davetli olduğu bildirildi.

Advert

Paylaş:
Advert