Palu`da Korucu Alımı Yapılacak

Palu Kaymakamlığınca yapılan açıklamada şu köylerde korucu alımı yapılacak.

Palu`da Korucu Alımı Yapılacak

Advert

Palu Kaymakamlığınca yapılan açıklamada;  Akyürek Köyü,Üçdeğirmenler Köyü,Seydili Köyü, Umutkaya Köyü ve Karataş Köyünden olmak üzere toplam 7 kişilik korucu alımı yapılacaktır. Açıklamanın devamında;

Palu İlçesi mülki sınırları içerisinde görev yapmak üzere 7 (yedi) Güvenlik Korucusu (GK) alımı yapılacaktır. İlgililerin, gerekli evraklarını tamamlayarak dilekçeleri ile birlikte 11 Ekim 2017 – 20 Ekim 2017 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde Palu Kaymakamlığına bizzat başvurmaları gerekmektedir.

________________________________________

 

A.   YASAL DAYANAKLAR

       1.   442 Sayılı Köy Kanunu,

       2.   09 Ocak 2008 tarihli ve 13105 sayılı Geçici Köy Korucuları Yönetmeliği.

       3.   T.C. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 22.05.2017 tarih ve 4842 sayılı yazısı.

       4.   Elazığ Valilik Makamının 25.08.2017 tarih ve 9659 sayılı yazısı.

B.   GÖREVLENDİRME YERİ VE TANIMI:

         Palu İlçesi mülki sınırları içerisinde Akyürek, Seydili, Üçdeğirmenler, Umutkaya ve Karataş Köylerinde görev yapmak üzere 7 (yedi GK) alımı yapılacaktır. Alımı yapılan GK’lar, GK Yönetmeliğinin 12. Maddesinde Güvenlik Korucularının görevleri başlığı altında belirtilen görevlerin yanında yol güzergâhlarının emniyetinin sağlanması ve gerçekleştirilecek olan operasyonel faaliyetlerde de görevlendirileceklerdir. Ayrıca alımı yapılacak GK’lar; asayiş, güvenlik ve gerekli görülen diğer durumlarda 7/24 esasına göre çalışacaklardır. Alınacak GK’ların tümünün özlük işlemleri Palu Kaymakamlığı tarafından yürütülerek, görev ve görevlendirilmeleri GK yönetmeliğine göre yapılacaktır.

 

C.   MÜRACAAT ŞEKLİ VE YERİ:

         Müracaatlar duyurunun yapıldığı 11 Ekim 2017 tarihi itibariyle 10 (on) gün boyunca 20 Ekim 2017 Cuma günü mesai saati sonuna kadar yazılı dilekçe ve istenen gerekli belgeler ile şahsen Palu Kaymakamlığına yapılacaktır. Posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

 

Ç.   SINAV TARİHLERİ:

         Başvurusu uygun bulunan GK adayları, Palu Kaymakamlığınca oluşturulacak heyet tarafından 25 Ekim 2017 Çarşamba günü saat 09:00’da YİBO Kapalı Spor Salonunda Fiziki Yeterlilik Değerlendirme Testine (Koşu, Mekik ve Şınav) tabi tutulacaktır. Daha sonra söz konusu adaylar, 30 Ekim 2017 Pazartesi günü saat 08:00‘ da Palu Kaymakamlığı Toplantı Salonunda sözlü mülakata tabi tutulacaklardır.

         Fiziki Yeterlilik Değerlendirme Testi (Spor Testi) ile sözlü mülakata katılacak adaylar yanlarında nüfus cüzdanlarını getireceklerdir.

 

D.   ARANACAK ŞARTLAR:

1- T.C. vatandaşı ve erkek olmak,

2- Askerlik hizmetini yapmış olmak,

3- Müracaat tarihi itibariyle 35 Yaşından gün almamış olmak

4- Okuryazar olmak,

5- Kamu haklarından mahkûm bulunmamak,

6. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 216’ncı maddesinin 1’inci fıkrasında yazılı; halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlarından mahkûm olmamak,

7. Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsa bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, uyuşturucu almak ve satmak, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklamak, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,

8- 3713 sayılı terörle mücadele kanununda sayılan terör suçlarına katılmamış ve bu konuda hüküm giymemiş olmak,

9- Kan davasına karışmamış ve bu konuda hüküm giymemiş olmak,

10- Palu İlçesinde Güvenlik Koruculuğuna başvurduğu Köyde ikamet etmek,

11- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek seviyede hastalığı, sakatlığı veya akıl hastalığı bulunmamak,

12 - Siyasi parti üyesi olmamak,

13 - Köy muhtarı ve ihtiyar heyeti harici seçimle gelen bir görevde bulunmamak,

 

E.    MÜRACAATTA İSTENİLEN BELGELER:

1. Güvenlik Korucusu olarak görevlendirilmek istediğine dair başvuru dilekçesi,

2.  Nüfus hüviyet cüzdanının tasdikli bir örneği ve vukuatlı nüfus kayıt örneği,

3.  Diploma veya okur-yazar olduğuna dair il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinden alınmış belge,

4.  Askerlik görevini yapmış olduğuna dair belge (Askerlik Şubesinden alınmış onaylı terhis belgesi)

5.  Başvuru esnasında Aile Hekiminden alınmış, güvenlik koruculuğu yapmasına ve silah kullanmasına mani bir sağlık sorunu olmadığını gösterir alınmış ön sağlık raporu, (Daha sonra Asil listeye girmeye hak kazanan Güvenlik Korucuları, göreve atanmadan önce tam teşekkülü hastaneden almış oldukları sağlık raporunu mutlaka Kaymakamlığa teslim edeceklerdir. Aksi takdirde haklarından vazgeçmiş sayılacaklardır.)

6.  6 adet vesikalık fotoğraf (son 1 yıl içerisinde çekilmiş),

7.  Sabıka kaydı (Adli Sicil Belgesi),

8.  Palu İlçesinde Güvenlik Koruculuğuna başvurduğu Köyde ikamet ettiğini gösterir İl/ilçe nüfus müdürlüklerinden alınmış ikametgâh belgesi.

9. Mavi kapaklı plastik dosya.

 

* (Müracaat ve sonrasında ibraz edilen tüm belgelerde sahtecilik tespitinde göreve son verilecek ve yasal işlem yapılacaktır.)

 

F.    FİZİKİ YETERLİLİK TESTİ:

25 Ekim 2017 Çarşamba günü saat 09:00’da Palu YİBO Kapalı Spor Salonunda Güvenlik Koruculuğuna başvuran adaylar, Fiziki Yeterlilik (Koşu, Mekik ve Şınav) testine tabi tutulacaktır. Fiziki yeterlilik testine katılacak adaylar yanlarında nüfus cüzdanlarını getireceklerdir. Fiziki yeterlilik testinde ekte bulunan cetvel doğrultusunda puanlama yapılacaktır. Fiziki yeterlilik sınavı (Koşu, Mekik ve Şınav) branşlarının ortalaması en az 50 olacaktır. 50’nin altında olanlar başarısız olacaktır. Bir branştan 40’ın altında puan alan aday mülakata alınmayacaktır.

NOT: Adaylar sınav günü yanlarında spor ayakkabı ve eşofman getirecektir.

* Fiziki yeterlilik sınavı (Koşu, Mekik ve Şınav) puan tablosu ektedir.

 

 

 

G.   SÖZLÜ MÜLAKAT SINAVI:

        Sözlü mülakat 30 Ekim 2017 Pazartesi günü saat 08:00‘ da Palu Kaymakamlığı Toplantı  Salonunda yapılacaktır. Söz konusu mülakata katılacak adaylar, komisyon tarafından değerlendirilecektir. Sözlü mülakata katılacak adaylar yanlarında nüfus cüzdanlarını getireceklerdir. Mülakatta adaylar komisyon tarafından 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.

 

Ğ.   SEÇME VE DEĞERLENDİRME:

Güvenlik Koruculuğu için başvuran adaylardan, terörle mücadelede şehit olan veya çalışamayacak derecede malul olanların 1’ inci derece yakınlarına +5 puan verilecektir. Fiziki yeterlilik testi, sözlü mülakat ve verilecek artı puan adayların genel sıralamasını oluşturacak ve komisyon tarafından yapılacak değerlendirme sonucu göreve alım işlemi yapılacaktır. Tüm kriterlerin değerlendirilmesi sonucu eşitlik durumunda eğitim, yaş, vücut kitle endeksi kriterlerine bakılacak, eşitliğin bozulmaması durumunda göreve alım işlemi kura ile belirlenecektir.

29.10.2016 tarih ve 29872 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 676 sayılı Kanunun Hükmünde Kararnamenin 74. Maddesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendine “8. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak.” şartı eklenmiştir. Bu nedenle Palu İlçesinde Güvenlik Korucusu olarak görev yapmak üzere asil listeye giren kişiler hakkında yapılacak olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda atamaları yapılacaktır.

Palu İlçesi mülki sınırları içerisinde görev yapmak üzere 7 Asil, 7 Yedek Güvenlik Korucusu adayı belirlenecektir. Sonuçlar Kaymakamlık resmi internet sitesinde açıklanacaktır.

Yeterli sayıda başarılı GK adayı olmaması durumunda yeniden değerlendirme yetkisi komisyonun yetkisindedir.

 

Advert

Paylaş: