DOSTLUK İÇİNDE GEÇEN BİR DERBİ

Dün Elazig Amatör kümenin derbisi oynandı. Elazığ Amatör liginin iki güzide ekibi Kovancılarspor ile Paluspor Kovancılar sentetik çim sahada kozlarını paylaştılar.

DOSTLUK İÇİNDE GEÇEN BİR DERBİ

Advert

Herkesin bu derbide gerginlik içinde geçmesini beklerken aksine olması gereken yıllar sonra sakin ve mücadeleye yönelik bir atmosfer de geçerek taraflı tarafsız herkesin beğenisini topladı.
Maçın olumlu geçmesinde her iki takımın oyuncularının katkısı elbette payı büyük.

Derbi maça değinirken geçen hafta Dsispor maçından sonra yaptığımız mutlak oyuncu transfer edilmesi konusunda hemfikir olduğumuzu beyan etmiştik. Nitekim yapılan 4/5 takviye ile takıma ayrı bir güç katarak takım olma yolunda olumlu sinyaller verdi.


Yeni transferlerden Elazığspor un alt yapı topçularından Muhammet. Kovancılarspor`dan Emrah. Dsispor dan Furkan ve eski Paluspor oyuncumuz olan Bahattin (bado) takıma çabuk adapte olmaları özellik Bahattini`nin takıma ayrı bir hava kattığını rahatlıkla vurgulayabilirim. Diğer yeni transferlerimiz Kovancılarspor`dan Nurettin. Tunceli amatör kümeden transferimiz kaleci Muhammet` inde takıma uyumu ile iyi bir grafik yakalayacağımıza inanıyorum. Tabi geçen seneden Kadir, Barış, Mehmet, Ömer, Faruk.Nejdet diğer oyuncularımıza unutmamak gerekir

Dünkü maçın analizini yapmak gerekirse; her iki takımda maça temkinli ve orta saha mücadelesinin yoğun olduğu bir maça tanık olduk. Bir anlık gelişen Kovancılarspor atağında topu önünde bulan Furkan fırsatı iyi değerlendirerek takımı Kovancılarspor`u 12. dakikada 1/0 öne geçirdi.


Yediği golün şokunu üstünden atmak isteyen Paluspor rakip sahada daha çok görünmeye başladı ve gölüde eski takımına ilk golü atmak Emrah nasip oldu. Dakikalar 37 yıl gösterince attığı gole sevinmeyerek ve eski takımına saygıda bulunarak beğenimizi aldı. Emrah in golüyle ilk yarıya 1/1 lik eşitlikle girilen maç.ikinci yarıda nispeten daha iyi olan ekibimizdi. Rakip Kovancılarspor duran toplarla etkili olmaya çalışsa da başarılı olamadı ikinci yarıda en net pozisyonumuz Nuri Hoca`nın son çizgiye inerek Furkan`a alda at dercesine attığı pası Furkan cılız vuruşu nedeniyle, rakibin topu son anda çıkarmasıyla  gelebilecek sürpriz 3 puandan olduk.
Bu arada rakip Kovancılarspor`dan da bahsetmek gerekirse sezon başından 6/7 iyi topçularını elden çıkarmasına rağmen kaptan Mürsel ve genç oyuncular ile göze hoş gelen mücadeleleriden övgüyle bahsetmek lazım.


Gelelim haftanın topçusuna;  Orta sahada çalışkan ve mücadeleci oyunuyla Nurettin (Nuri Hoca) i seçtik. Maç sonu dostluk içinde iç içe beraberce takımların soyunma odalarına gitmeleri, görmek istediğiniz güzel görüntülerdi.
Eh dostluk kazandı Palusporumuzun başarılı bir sezon geçirmesi dileğiyle vesselam...

Advert

Paylaş:
Advert