Palu’da başı boş hayvanlar kısırlaştırılıyor

​Elazığ’ın Palu İlçe Belediyesi başıboş ve hayvan barınaklarında bulunan köpekleri kısırlaştırıyor.

Palu’da başı boş hayvanlar kısırlaştırılıyor

Advert

BİR HABERİMİZ DAHA ULUSAL BASINDA

Palu Belediyesi tarafından ilçede bulunan başıboş sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma çalışması yürütülüyor.

Mobil kısırlaştırma aracı ilçeye gelerek çalışmalara başladı. Bulundukları ortamdan alınarak gözetim altına alınan hayvanlar, yapılan muayenelerinden sonra kısırlaştırılıyor.

Kısırlaştırma işleminin ardından, kuduz aşıları ve anti parazitler ilaçları uygulanan hayvanlara kulak küpesi takılarak kayıt altına alınıyor. Bir-iki gün arayla gözetim altında tutulduktan sonra alındıkları ortama geri bırakılıyor.

Palu Belediye Başkanı Sait Dağoğlu, yaptığı açıklamada, ilçede son günlerde başıboş köpeklerinin artığına yönelik şikayetler aldıklarını söyledi.

 

Dağoğlu, "Şikâyetler sonucu merkezi İstanbul'da bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığınca ruhsatlandırılmış Denge Veterinerlik ile yaptığımız protokol gereği ilçemizde 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ve ilgili yönetmenliklerine göre sokak hayvanları çağımıza uygun yöntemlerle toplanarak kısırlaştırılıp aşıları yapılarak tekrar alındıkları yere salınmaktadır. Bütün bu çalışmalar aslında her ne kadar hayvanla direk alakalı olsa da buradaki çalışmaların asıl amacı insan sağlığıdır. Biz Palu Belediyesi olarak bu çalışmaların ilerideki günlerde de artarak devam edeceğini, halkımıza da küpeli sokakta dolaşan hayvanların sağlık kontrolünden geçmiş, üremesi kontrol altına alınmış hayvanlar olduğunu bildiririz. Küpeli köpeklerden halkımızın korkmasına gerek yoktur. Hayvanların kuduz aşıları ve iç dış parazit aşıları yapılmaktadır." dedi. (Ebubekir Alkan- İLKHA)

 

 



 

Advert

Paylaş:
Advert