ELAZIĞ`DA KİTAP FUARI AÇILDI

Elazığ’da 115 yayın evinin katıldığı 1. Kitap Fuarı Ahmet Aytar Meydanı’nda düzenlenen törenle kitapseverlerin hizmetine açıldı.

ELAZIĞ`DA KİTAP FUARI AÇILDI

Advert

Elazığ’da 115 yayın evinin katıldığı 1. Kitap Fuarı Ahmet Aytar Meydanı’nda düzenlenen törenle kitapseverlerin hizmetine açıldı.

Kitap fuarının açılışına Vali Çetin Oktay Kaldırım, Milletvekilleri Ejder Açıkkapı, Ömer Serdar, Tahir Öztürk, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, STK Temsilcileri, şair ve yazarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Belediye Mehteran ekibinin gösterileri ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Bu yıl ilimizde ilk kitap fuarını açıyoruz. İnşallah bundan sonra her yıl bu tarihler arasında ilimizde kitap fuarımızı açacağız. İlimiz kadim bir medeniyetin, yaşam tarzının olduğu bir şehir. Kentimiz 4 bin yıllık değişik dinlerin, mezheplerin, kültürün ve sanatın yaşandığı bir il. Kitap fuarı bu şehre çok yakıştı ve bu şehirle çok örtüştü. Böylece bu şehir, kendi benliğini, sanatını ve kültürünü ortaya koymuş oldu” dedi.

Cehaletle savaşmanın en büyük rolünün kitaptan geçtiğini Milletvekili Ejder Açıkkapı ise, “Yüce Yaradan’ın Kur’an-ı Kerim’de ilk emri okudur. Coğrafyamızda yaşanan sıkıntıların, üzücü olayların temelinde cehaletin yattığını görmek zorundayız. Bugün coğrafyamızda, orta doğuda ve mazlum coğrafyalarda acı ve gözyaşı varsa burada her birimizin kendisini ayrı ayrı sorgulaması gerekir. Açılan kitap fuarı ile birlikte aslında ailelerimize ve bizlere çok büyük görevler düşüyor. Kitapları raflara mahkûm etmeden her bir evde ebeveynlerimizin bir okuma saati oluşturmaları gerekiyor” dedi.

Kitap fuarının kendisi için anlamlı bir yeri olduğunu dile getiren Milletvekili Ömer Serdar, “Yaşadığımız coğrafya öyle bir medeniyete beşiklik ediyor ki bunu anlatmak neredeyse imkânsız. Etrafımıza baktığımızda böyle bir medeniyetle karşılaşıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Elazığ’da açılan 1. Kitap Fuarının toplum için faydalı olacağını söyleyen Milletvekili Tahir Öztürk ise, kadim şehrin bin 500 üzerinde kitap yayını olduğunu aktardı.

Toplum olarak okuryazarlık seviyesinin artıkça okuma düzeyinin düştüğünü belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, “İnşallah okuma düzeyimiz de artar. Okuma kültürü artıkça değer kültürü de artmış olur.

 

Sonbahar ayındayız. Sonbahar, yaprakların bir bir yere düştüğü mevsim. Yapraklar döküldükçe o yapraklar gönül tellerimize hüzünle vurur. Bize hem ahir ömrü hatırlatır hem de öbür dünyayı hatırlatır. Ama ilimiz etkinlik açısından bu sonbaharda bir ilkbahar yaşıyor.

 

Bugün dünyada önemli medeniyet merkezleri arasında yer alan Kahire, Bağdat, Şam, Halep gibi kentlerin savaş ve benzeri sebeplerden büyük bir çöküş yaşadığını ve bu noktada yeni medeniyet ve kültür merkezlerine ihtiyaç duyduklarını” belirtti.

 

Elazığ’ın tarihi Harput Mahallesi'nin, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınmasıyla dünyada öneminin artacağını vurgulayan Vali Kaldırım, “Gerçekten çok büyük değerlerimiz var. İnşallah bu tür etkinlikler ve faaliyetlerle yeni yazarların, şairlerin ve edebiyatçıların çıkmasına da vesile oluruz ve dünya çapında bu geleneğimizi, derinliğimizi devam ettirmiş oluruz.” dedi.

 

Açılış kurdelasını kesen Vali Çetin Oktay Kaldırım ve protokol üyeleri daha sonra fuar alanını gezerek ilgililerden bilgi aldı.

 

115 yayınevinin stant açtığı 1. Kitap Fuarı, konferans, söyleşi ve paneller 8 Ekim tarihine kadar devam edecektir.

 

 

Advert

Paylaş:
Advert