Sürekli uykusuzluk neden olur?

Sürekli uykusuzluk genellikle mevsim geçişlerinde baş gösteren kronik bir durumdur. İş ve soysal yaşamınızı olumsuz etkileyen sürekli uykusuzluk neden olur?

Sürekli uykusuzluk neden olur?

Advert

Sürekli uykusuzluk iş ve sosyal yaşamınızı olumsuz etkileyerek sizi yaşamdan soyutlar. Hayatınızı tehlikeye sokan sürekli uykusuzluk solunum bozukluğuna da yol açar. Haberimizde birçok sebebi olan uykusuzluk probleminin detaylarına değindik…

Sigara

İçindeki yüksek miktarda kimyasallar dolayısıyla sigara uykusuzluğa neden olabilir. Bir nevi uyarıcı olan nikotin uykuya dalmayı zorlaştırır.

Aşırı yemek

Kızarmış gıdalar, şekerli tatlılar gibi yiyecekler vücuda fazla karbonhidrat girmesine yol açar ve uykusuzluk problemi yaşatır.

Kronik yorgunluk

Genellikle çok yoğun çalışma temposuna sahip olanlar üst düzey yöneticiler ve mükemmelliyetçi insanlarda görülen kronik yorgunluk sürekli uykusuzluk durumu yaratır.

Çalışma saatleri

Genellikle vardiyalı çalışanlarda görülen sürekli uykusuzluk durumu sabahın erken saatlerinde sıkça görülür. Yoğun ve stres altında, uzun saatler çalışan kişilerde de sürekli uykusuzluk görülebilir.

Mevsim geçişleri

Sonbahar dönemine geçerken azalan güneş ışıkları etkisini kaybederek gündüzlerin kısalmasına sebp olur. Uzayan gece saatleri ile birlikte vücudumuzun biyolojik saatini de etkiler.

Kafein

Bilim insanlarının araştırmaları gösteriyor ki kafeinin uyarıcı etkisi uykuya dalmayı zorlaştırıyor ve vücut saatini yavaşlatıyor.

Stres

İş ve sosyal hayatımızda yaşadığımız bütün stres ve gerginlik durumları direkt olarak uykumuza etki eder. Uykusuzluk problemini ortaya çıkaran stresli ve gergin ortamlardan uzak durmak faydalı olacaktır.

B12 vitamini eksikliği

Vücudumuz için çok önemli bir enzim olan B12 vitamininin vücuttaki eksikliği ciddi zarar ve tahribatlara yol açar. Vücutta azalması durumunda kan hücrelerinde de azalma meydana gelir, sindirim ve sinir sistemimizi bozar.

Advert

Paylaş: