Elazığ'da Kerbela etkinliği düzenlendi

Elazığ'da Yeni İhya Der tarafından Kerbela etkinliği düzenlendi.

Elazığ'da Kerbela etkinliği düzenlendi

Advert

Muharrem ayının 10'uncu gününde yaşanılan Kerbela olayının yıl dönümünde Elazığ'da "Hz. Hüseyin'in Şehadeti" temalı bir etkinlik tertip edildi.

Yeni İhya Der binasında gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlar katıldı. Saat 20.00'de Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, okunan ilahiler ve ardından sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Etkinlikte konuşan Araştırmacı Hasan Şahin, Hz. Hüseyin'i Kerbela'ya getiren nedenin vahyin ekseninde olan dinin mecrasından çıkmış saltanat ve diktatörlüğe doğru ilerleyen bir yönetim anlayışı olduğunu aktardı.

"Kendi zalimlerimizi görmüyoruz, başkalarının zalimlerini çok rahat görebiliyoruz"

İslam ümmetinin zalimleri iyi tanımadığı için zalim yöneticiler tarafından yönetildiğini belirten Şahin, "Bugün İslam ümmetinin içinden çıkamadığı darboğaz zalimleri iyi tanıyamadığı içindir. Kendi zalimlerimizi görmüyoruz, başkalarının zalimlerini çok rahat görebiliyoruz. Oysa zalimlerle, hakka riayet etmeyenlerle mücadele Müslümanın şiarıdır. Her tarafta zulme uğrayan biziz, ağlayan ve gözyaşı döken biziz, kanı akıtılan, namusu çiğnenen biziz. O gün Hz. Hüseyin'e sahip çıkmış olsaydık, bugün bunlar olmayacaktı. O zulüm, saltanat rejimleri meşrulaşmayacaktı." ifadelerini kullandı.

 (İLKHA)

Advert

Paylaş:
Advert