'Karma eğitim değerlerimize karşı açılmış bir savaştır'

TESSEP Elazığ Temsilcisi Esra Duyu, karma eğitimin zararları ile ilgili gazetemize bir demeç verdi. Duyu, demeçte; karma eğitim hayatının kadın-erkek arasında ‘sosyal Barış’tan ziyade sosyal savaşı doğurduğunu belirtti.

'Karma eğitim değerlerimize karşı açılmış bir savaştır'

Advert

Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Elazığ Temsilcisi Esra Duyu, karma eğitimin zararları ile ilgili gazetemize bir demeç verdi. Demeçte, kadın erkek iç ilçeliğinin kişi ve toplum üzerindeki zararlarından bahseden Duyu, bu sistemden derhal vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

SAPKIN İDEOLOJİLERİN EN ÖNEMLİ FİGÜRÜDÜR

Duyu demecinde şu ifadelere yer verdi: “İlericilik, eşitlik ölçüsü olarak görülen ve ülkemizde 1926 yılından itibaren yürürlüğe konulan ve dayatılan karma eğitim safsatası; önceleri batı seviciliğinin bir ürünü olsa da şimdi tamamen sapkın ideolojilerin en önemli figürüdür. Karma eğitim ile kadının sahaya sürülmesi ve kadın ile erkeğin aynı ortamda bulunması, kadın ve erkeği eşit kılmıyor. Kadına veya erkeğe demokratik haklar da vermiyor. Kadının ve erkeğin aynı ortamda herhangi bir alan üzerinde çalışmaları, koşuşturmaları adaletsizce bir yarıştan başka bir şey kazandırmıyor topluma. Her insanın yetileri, kabiliyetleri ve bilişsel, duyuşsal, devinişsel davranışları birbirinden farklıyken kaldı ki iki ayrı yaratılmış, kodları birbirinden farklı iki türü aynı ortamda aynı hedef üzerine koşuşturmak ve yarıştırmak ne denli doğrudur sormak lazım. Bu durum iki cins arasında ‘sosyal Barış’tan ziyade sosyal savaşı doğurur. İki cinsin kendini ispatlama çabasıyla birbirini aşağı görme çabalarından bahsetmiyoruz bile.”

‘ŞAHSİYET BOZUKLUKLARINA SEBEBİYET VERİYOR'

Karma eğitimde, öğrenci ilişkilerindeki sapmaların, farklılıklardan ötürü kişide ruhsal bozukluklara ve şahsiyet bozukluklarına sebebiyet verdiğini vurgulayan Duyu, “Karma eğitim konusunu kız ve erkek çocukların ayrı ayrı kurumlarda eğitim görmelerinin doğuracağı başarı veya başarısızlık oranı altında incelemekten ziyade, toplumu ölüme sürükleyecek ruhsal durumdan bahsetmeyi uygun görüyoruz. İki cins insan arasındaki pedagojik farklılıklar; aynı ortamdaki öğrenci ilişkilerini eğitim durumundan daha fazla etkilemektedir. Öğrenci ilişkilerindeki sapmalar, farklılıklardan ötürü kişide ruhsal bozukluklara, şahsiyet bozukluklarına sebebiyet verir. Bu durum, bunun yanında toplumumuzun inancının mihenk taşı olan, ahlaki ve manevi değerlere bıçak saplamaktadır. Karma eğitim rezaletini savunanların; örneğin bir kız bir erkek ile nasıl muhatap olmalıdır, birbirilerine karşı nasıl bir ölçü içerisinde davranmalıdır gibi sunabilecekleri bir davranış ölçütü yoktur. Onların karma eğitime dair söyleyecek tek söylemleri ‘eşitlik ve ilericilik' olacaktır. Bunun ötesinde topluma sunabilecekleri ve savunabilecekleri faydalı herhangi bir davranış değişikliği yoktur karma eğitime dair.” ifadeleri kullandı.

KARMA EĞİTİM DEĞERLERİMİZE KARŞI AÇILMIŞ BİR SAVAŞTIR

Duyu, demecin devamında şunlara değindi: “Karma eğitim ile bugün gelinen nokta ortadadır. Temiz, ahlaklı tüm manevi değerlerine sahip çıkan bir toplum, ancak yetiştirdiği fertler ile ihya ve inşa olur. Toplumumuzun adabını genel geçer tüm kurallarını ifsad etmeye yönelik olan karma eğitim rezaleti, Sosyal, uhrevi, iktisadi ve diğer tüm değerlerimize karşı açılmış bir savaştır. Çocuklarımızın, nesillerimizin şahsiyetlerinin oluşumunda bu denli tehlike arz eden karma eğitim rezaletinin derhal kalkmasını, yöneticilerin ciddiyet ve aciliyetle bu durumu düzeltmelerini bekliyoruz.”

Advert

Paylaş:
Advert