Bugün Türkiye ve Dünya Gündeminde Neler Var?

Ankara,Yasama ve Yürütme, Ekonomi, Kültür ve Sanat ve Dünya gündeminde bugün neler olacak tamamı haberimizde...

Bugün Türkiye ve Dünya Gündeminde Neler Var?

Advert

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Birleşik Krallık İçişleri Bakanı Amber Rudd ve Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.
- Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüşecek.


(Ankara/14.00/12.30/16.30/17.30/19.00)
2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tarım Çalıştayı"na katılacak, ardından basın açıklaması yapacak.
- Kanaat önderleriyle bir araya gelecek Kılıçdaroğlu, Pamukçu, Göbel ve Salur'u ziyaret edecek, Manyas Hayvancılık ve Süt Festivali'ne katılacak.
(Balıkesir/11.00/14.00/14.30/16.45-19.00/20.30)
3- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.
(Ankara/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET
1- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
(Ankara/15.30)
2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bakanlıkta Birleşik Krallık İçişleri Bakanı Amber Rudd ile bir araya gelecek.
(Ankara/17.00)
3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunacak, SGK ile İŞKUR Değerlendirme Toplantısı'na katılacak, organize sanayi bölgesinde işçilerle öğle yemeğinde bir araya gelecek.
- Çalışma Hayatı İstişare Toplantısı'na katılacak Sarıeroğlu, bir iş yerindeki engelli kadın girişimciyi, Tarım İl Müdürlüğü El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğündeki el sanatları kursunu ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.
(Elazığ/09.00-19.00)
4- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Keçiören Gümüşdere Mahallesi'nde Ankara Valiliğince düzenlenen toplu kampüs temel atma töreni ile Atatürk Kültür Merkezi'ndeki 3. Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri etkinliğine katılacak.
(Ankara/12.00/14.30)

EKONOMİ
1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Azeri-Çırak-Güneşli Üretim ve Paylaşım Anlaşması'nın uzatılması dolayısıyla düzenlenecek imza törenine iştirak edecek.
(Bakü)
2- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı"na katılacak.
(Batman/16.00)
3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Akyurt'taki Köpek Eğitim Merkezi'nin açılışını yapacak, Batman'da çeşitli ziyaretlerde ve açılışlarda bulunacak, İmam Hatipliler Platformu Toplantısı'na iştirak edecek.
(Ankara/10.00/Batman/14.45-19.30)
4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Atatürk Kültür Merkezi'nde Kars-Ardahan-Iğdır Günleri etkinliklerine katılacak.
(Ankara/14.00)
5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) eylül ayı toplantısında faiz kararı ile haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini açıklayacak.
(Ankara /14.00/14.30)
6- TÜİK, ağustos ayı tarım ürünleri üretici fiyat endeksini, temmuz ayı kümes hayvancılığı üretimi verilerini, süt ve süt ürünleri üretimi istatistiklerini duyuracak.
(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ
1- Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, İngiliz basın mensuplarıyla bir araya gelecek.
(Londra)
2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian ile görüşecek, ardından basın toplantısı düzenleyecek.
(Ankara)
3- Kazakistan'da Suriye konulu 6. Astana Toplantısı başlayacak.
(Astana)
4- Myanmar'ın Arakan (Rakhine) eyaletinde yaşayan Müslümanlara yönelik şiddet olayları takip ediliyor.
(Myanmar)
5- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz izleniyor.
(Riyad)
6- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.
(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

GÜNCEL
1- Perge Antik Kenti'nde gerçekleştirilen kaçak kazılarda bulunan ve yaklaşık 50 yıl önce yurt dışına kaçırılan Herakles Lahdi, Antalya'ya getirilecek.
(Antalya/20.00)

KÜLTÜR SANAT
1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai ve Çin Ulusal Turizm İdaresi Başkanı Li Cinzao ile görüşecek.
(Çıngdu)
2- Çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul sanatseverlerle buluşacak.
(İstanbul/12.00) 

Advert

Paylaş:
Advert