Şeytan ve Dostlarının Oyunlarını Bozalım!

Genç Kızlar!

Şeytan ve Dostlarının Oyunlarını Bozalım!

Advert

Bu yazımızda özellikle genç kızlarımıza seslenmek istiyoruz. Şeytan ve dostları ifsat hedeflerine ulaşmak için çok çeşitli vasıtalar ve yollar kullanmaktadırlar. Bunun için en etkili araçlarından biri genç kız çocuklarıdır. Bunu tanıdıklarımızdan biliyoruz, komşularımızdan biliyoruz, okulda sınıfımızdakilerden biliyoruz, sokaktan biliyoruz, akrabalarımızdan biliyoruz.

Bismillahirrahmanirrahim

“Şüphesiz Müslüman erkekler ve Müslüman kadınlar, mü'min erkekler ve mü'min kadınlar, gönülden Allah'a itaat eden erkekler ve gönülden (Allah'a) itaat eden kadınlar, sadık olan erkekler ve sadık olan kadınlar, sabreden erkekler ve sabreden kadınlar, saygıyla (Allah'tan) korkan erkekler ve saygıyla (Allah'tan) korkan kadınlar, sadaka veren erkekler ve sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkekler ve oruç tutan kadınlar, ırzlarını koruyan erkekler ve (ırzlarını) koruyan kadınlar, Allah'ı çokça zikreden erkekler ve (Allah'ı çokça) zikreden kadınlar, (işte) bunlar için Allah büyük bir bağışlanma ve büyük bir ecir hazırlamıştır.” (Ahzab / 35)

“Ey insanlar! Ölmezden önce Allah'a tevbe edin. (Musibet hastalık, yaşlılık gibi) ağır meşguliyetlere düşmezden önce salih ameller işlemede acele edin. Çok zikir ederek, gizli ve açık çok sadaka vererek Allah'a karşı üzerinizdeki borcu ödeyin ki bol rızka, ilahi nusrete ve ıslah-ı hale mazhar olasınız.” (Kütüb-ü Sitte)

Bu imtihan dünyasında hak taraftarlarının çaba ve gayretleri hayırlı işler yapma çerçevesinde şekillenirken, batıl taraftarlarının çabaları ise bozma, ifsat etme ve günaha sürükleme şeklinde sürüp gitmektedir

Kadın olsun, erkek olsun buluğ çağına eren herkes, bütün Müslümanlar, çaba ve gayretlerini Müslümanca yaşamak ve hayırlı işlere yoğunlaştırmakla mükelleftirler.

Bu yazımızda özellikle genç kızlarımıza seslenmek istiyoruz. Şeytan ve dostları ifsat hedeflerine ulaşmak için çok çeşitli vasıtalar ve yollar kullanmaktadırlar. Bunun için en etkili araçlarından biri genç kız çocuklarıdır. Bunu tanıdıklarımızdan biliyoruz, komşularımızdan biliyoruz, okulda sınıfımızdakilerden biliyoruz, sokaktan biliyoruz, akrabalarımızdan biliyoruz.

Kız çocuklarımızın, Rabbimizinim emir ve nehiylerini yerine getirmenin yanında, düşmanların hile ve oyunlarını bozma gibi sorumlulukları vardır. Kardeşlerini, yakınlarını, akrabalarını ve ulaşabildiklerini şeytan ve dostlarının ifsadından korumak gibi bir sorumlulukları vardır.

Kız çocuklarımız İslam'ı okudukça, anladıkça ve yaşadıkça hem Rabbini razı edecek, hem bununla şeytan ve dostlarının hile ve oyunlarını bozmuş olacaktır.

Şer taraftarları bozmak ve tahrip etmek, günahlarla kirletmek ve ahiretimizi tahrip etmek için büyük bir çaba içerisindedirler. Bu tehlikeli durum karşısında genç kızlarımız uyanık olmalı, bilinçli hareket etmeli, kendilerini ve yakınlarını İslam'a uymayan, helal sınırını aşan her şeyden uzak durmalıdırlar. Ahlaksızlık ve ifsat tehlikesinden korunmak için büyük hassasiyet göstermelidirler. Zira şeytan ve dostları nüfuz etmek, etkilemek ve ifsat etmek için fırsat kollamakta, zehirlerini akıtmak için menfez aramaktadırlar. Küçük bir boşluk ya da ihmalkârlık durumunda ifsatlarını empoze etmeye çalışacaklardır.

Genç kızlarımız bütünüyle teyakkuzda olmalı, müfsitlerin çaba ve gayretlerini boşa çıkarmak için yoğun bir çalışmanın içerisinde olmalıdırlar. Bu hassas ortamda hiç kimse tehlike yokmuş gibi davranamaz. Herkes bu konuda uyanık olmalı, müfsitlerin, haremlerine ulaşmasına müsaade etmemelidir.

Gençleri bozan ve günahlara sürükleyip kirleten ifsat tehlikesinin önüne geçmek için çalışmak bacıların önemli vazifelerindendir. Yine bacılarımız, mükellef bir Müslüman olarak İslami sorumluluklarını hakkıyla yerine getirme çabası içerisinde olmalıdırlar. Bu çerçevede her bacı ibadetlerine büyük önem vermeli, tesettüre azami derecede riayet etmeli, örnek bir İslami şahsiyet olmak için çabalamalıdır.

Genç kızlarımızın diğer önemli sorumluluklarından biri de İslam'ı tebliğ etme, en yakınlarından başlayarak kendi yaşıtları olan genç kızları İslam'dan haberdar etme çaba ve gayretidir. İfsadın yaygın olduğu bir zamanda, İslami tebliğin üzerinde fazlasıyla durmalı, bunun için büyük bir çabanın içerisine girmeli, İslam'ın mesajının ulaşmadığı kimse bırakılmamalıdır.

Toplumun ıslahında ve ifsadın önlenmesinde genç kızlarımıza büyük sorumluluklar düşmektedir. Çalışmalar ihlas ve hikmetle bir program çerçevesinde yürütüldüğünde ve pratik hayatta amel ile gösterildiğinde bir şekilde etkisini gösterecektir. İlgilenirken hikmet çerçevesinde hareket etmeli, kırmadan, sevdirerek ve ikna ederek İslam'a yönlendirmeye çalışılmalıdır.

Genç kızlarımız, hayatının her alanında İslam'ı esas almalıdırlar. Bütün işlerinde temel ölçüleri İslam olmalıdır. Başkalarının bakış açısına ve gündemine aldırmadan her zaman ve her yerde İslami ölçüyü muhafaza etmelidirler.

En yakınlarından başlayarak İslami daveti herkese ulaştırmaya çalışmalıdırlar. Bunun için uygun bir program yapılmalı, bu çerçevede yoğun ve kapsamlı bir davet süreci başlatılmalıdır. Bıkmadan, usanmadan, karşılaşılan olumsuzluklardan dolayı ümitsizliğe kapılmadan, ulaşılabilen herkese İslam'ın mesajı ulaştırılmalı ve ahirette herkesi bekleyen zor hesaptan haber verilmelidir.

Kendilerini, ailelerini, akrabalarını, yakınlarını ve komşularını ifsat tehlikesinden korumak için çalışmalıdırlar. Aile haremine haramın girmesine fırsat vermemeli, İslam'a uymayan, haram ve günaha götürecek hiçbir yanlışa tevessül etmemelidirler. Bununla birlikte yakınlarının da harama bulaşmaması için yoğun bir caba ve gayret içinde olmalıdırlar.

Genç kızlarımız bulunduğu her ortamı İslami yaşam alanına çevirmelidirler. İbadetten ilişkilere, sohbetten giyime, yeme içmeden uyumaya, kısaca bütün hayatlarına İslami çerçevede yön vermelidirler.

Düşmanı ve oyunlarını görmeli, İslam'ı okumanın, yaşamanın ve İslami tebliğin aksamaya gelmeyeceğini, ertelenemeyeceğini ve vazgeçilemeyeceğini bilmelidirler. Zira şartlarımız ne olursa olsun zaman bizi beklememekte, şeytan ve taraftarları her an ifsat etmek ve günahlara sürüklemek için fırsat kollamaktadırlar. Gevşeklikler ve ihmalkârlıklar, şeytan ve taraftarlarının daha fazla önlerinin açılmasına, ifsat çabalarını daha rahat işlemelerine neden olacaktır. Gevşeklik ya da ihmalkârlık durumunda bozulmalar ve yozlaşmalar yakınlarımıza kadar ulaşabilir. Öyle ki bir zaman sonra tebliğ etmek istediğimizde bizi dinleyecek kimseyi bile bulamayabiliriz.

Rabbim, genç kızlarımızı şeytan ve dostlarının bütün oyun ve desiselerinden korusun.

Allaha emanet olun.

 

Başyazı | Nisanur Dergisi | Eylül 2017 | 70. Sayı

Advert

Paylaş: